A vloggerek álma az Obsbot Tail kamera

Kapcsolódó cikkek

A vloggerek álma az Obsbot Tail kamera

A vloggerek álma az Obsbot Tail kamera

szórakozás

1 perc

Az automatikus rendezői funkciónak köszönhetően az objektív szó szerint követi a riporter mozgását.

Az idei CES-en bemutatkozó Osbot Tail használatával egyedül, mások segítsége nélkül is megfelelő felvételeket lehet majd készíteni. A kamerát háromtengelyű kardáncsukló tartja, a mesterséges intelligencia révén pedig a felvételt készítő személy „társa” lehet. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a vlogger mozgásának megfelelően fordul el úgy, hogy eközben végig „képben tartja” a beszélőt.

A gesztusalapú vezérlésnek köszönhetően a felvételt készítő egyetlen mozdulattal elindíthatja vagy leállíthatja a videók rögzítését. A kamera 4K videót készít HDR10 minőségben, 12 megapixeles képfelbontással. A forgatást zöld szín jelzi, ami gesztusvezérlésnél kékre vált.

A processzor HiSilicon Hi3559A típusú a kamera 3,5-szörös optikai zoomra képes, 10 lencse található benne, és időzített felvételt is lehet vele készíteni. Amikor pedig nincs használatban, az első ránézésre mikroszkóphoz hasonló „fej” része lefelé néz, védve ezzel a lencséket.

A készülék egy feltöltéssel nagyjából 150 perc használatot bír. A kapcsolódó alkalmazás azonban még fejlesztés alatt áll, így bizonyos funkciókkal még akadnak problémák. Fontos továbbá, hogy a kamera beépített mikrofont nem tartalmaz, de van egy 3,5 milliméteres hangkimenete, amelyhez a mikrofont lehet csatlakoztatni.

A tervek szerint egyfajta „autós” jellegű kiegészítő is elérhető lesz. Egy olyan állványról van szó, amelyre csak rá kell helyezni a kamerát, ami ennek köszönhetően követi a tulajdonosát. Ennek révén 360 fokos panorámaképet is lehet majd készíteni.

A kapcsolódó Kickstarter-kampány még két hónapig tart, és a kitűzött mintegy 51 ezer dollárnak már a több mint másfélszerese gyűlt össze.

Forrás: