A karácsonyfa alá tehető az új Fossil okosóra is

A karácsonyfa alá tehető az új Fossil okosóra is

A karácsonyfa alá tehető az új Fossil okosóra is

szórakozás

1 perc

Az amerikai Fossil is belép a csatlakoztatott órák piacra, a Google operációs rendszerét, a legújabb Android Weart futtató modell még idén, az ünnepek előtt forgalomba kerül.

A kerek kijelzős modell a márka okoskiegészítőkből álló triójának tagja: a Fossil Q Grant analóg aktivitásmérő a Withings Activité vonalát követi, a Fossil Q Dreamer és Reveler pedig egy-egy, párban elérhető okoskarkötő.

Jill Elliott-Sones kreatívigazgató szerint ügyfeleiknek kiemelten fontos a személyes értelemben vett stílus, és az, hogy viselhető eszközeiknek köszönhetően folyamatosan csatlakozhassanak. 

Az óra az Intel feldolgozási teljesítményét kombinálja a Google szoftverével, ami azért érdekes, mert a vezető vállalatok Android Wear készülékeiben Qualcomm hardver található, egyedül a Tag Heuer és a Fossil tette le a voksát az Intel processzorai mellett.

A klasszikus, kör alakú előlapos modell kijelzője – az eddig megjelent képek alapján – nem fedi le az óralap teljes felületét, alulra vélhetően a fényérzékelő került, melynek köszönhetően a kijelző fényerejének beállítása automatikusan történik.

Az eszköz iPhone-okkal és androidos készülékekkel is kompatibilis, ami azt jelenti, hogy viselője a karórán követheti nyomon a beérkező hívásokat, szöveges üzeneteket, e-maileket és naptárbejegyzéseket. Ezeken felül személyre szabott információkat is kaphat például az aktuális időjárásról, sporteseményekről, valamint forgalmi viszonyokról, az okostelefonhoz történő kapcsolódás pedig Bluetooth-on vagy WiFi-n keresztül történik majd.

Forrás: Forbes / CNET