A Huawei is szemet vetett az okosórapiacra

A Huawei is szemet vetett az okosórapiacra

A Huawei is szemet vetett az okosórapiacra

szórakozás

2 perc

Egyre több gyártó jelenti be, hogy nyit a viselhető technológiák, illetve az intelligens órák felé. A kínai óriásvállalat is bemutatta a Huawei Watch okosórát.

A Mobile World Congress (MWC) 2015 előestéjén tartott sajtótájékoztatón Richard Yu, a fogyasztói üzletág vezérigazgatója elmondta: „az okoseszközök lehetővé teszik a személyes adatok tárolását és elérését, ezért a ’Big Data’ és a felhőalapú technológia korában a fogyasztók számára ezek jelentik majd az egyik legfontosabb iparági fejlesztést”. Viselhető okoseszközeik csatlakoztatás és szinkronizálás után a felhasználók személyes igényeire szabva nyújtják a legjobb megoldásokat. A vezérigazgató úgy véli, hogy kétségkívül ezek a készülékek képviselik majd a legjelentősebb trendet az ágazaton belül, a Huawei pedig technológiájának és innovációs megoldásainak kiaknázásával vezető pozícióra törekszik ezen a piacon.

A Huawei Watch az Android Wear által működtetett legújabb okosóra. A fejlesztés ötvözi a legújabb innovatív technológiát az időtálló, klasszikus dizájnnal. A 130 komponensből álló termék a cég első valódi, prémium kategóriás okosórája a viselhető eszközeik termékpalettáján.

A készülék 1,4 inches, érintésre reagáló, 400x400 pixeles, 286 ppi felbontású, 10,000:1 kontrasztarányú, kerek AMOLED vízálló képernyővel készült, amelyet karcálló, zafír kristály lencse borít.

Az óra kijelzője érzékeny arra is, ha a felhasználó kesztyűben vagy vizes kézzel nyomogatja. A vásárló több mint 40 egyedi számlapmegoldás közül választhat, továbbá a pánt is többféle változatban és anyagban elérhető. A Huawei Watch mágneses töltőállomással tölthető.

Az Android Wear által működtetett készülékkel egyszerűen lehet sms-t és e-mailt fogadni. Az óra méretkorlátaihoz képest a naptár, az egyéb alkalmazások és a hívásinformáció is kényelmesen elérhető. A termék az Android 4.3 vagy annál frissebb operációs rendszerű készülékekkel kompatibilis. Az okosóra optimális teljesítményét erőteljes 1,2 GHz-es processzorra, 4GB tárhelye, 512MB RAM és Bluetooth 4.1 kapcsolódása szavatolja.

Az órát 6 tengelyes mozgásérzékelővel és beépített pulzusszám mérővel szerelte fel a gyártó. Továbbá a készülék barométer érzékelőt is tartalmaz, amely automatikusan figyeli, hogy a viselője milyen fizikai aktivitást végez. A kütyü méri az elégedett kalóriák számát, hegymászás közben a szintkülönbséget, valamint a lépések számát és megtett távolságot is.

A Huawei Watch a világ több mint 20 országában lesz elérhető. A piacra kerülés pontos dátumát és az árinformációkat országonként külön-külön jelentik be a későbbiekben.