ReadyPay mobil kártyás fizetés most már a Tele5 Taxinál is

ReadyPay mobil kártyás fizetés most már a Tele5 Taxinál is

ReadyPay mobil kártyás fizetés most már a Tele5 Taxinál is

pénzügy

2 perc

Biztonságos, gyors és bárki számára elérhető az innovatív szolgáltatás.

A Tele5 Taxi – a féléves tesztidőszak lezárultát követően – júliustól teljes saját flottájával csatlakozott a ReadyPay szolgáltatáshoz. A Vodafone Magyarország által a piaci igényekre válaszul kifejlesztett megoldás mostantól a társaság 110 taxijában teszi lehetővé az utasok számára a biztonságos és zökkenőmentes bankkártyás fizetést.

„Ma már elengedhetetlen, hogy a vásárló kártyával is tudjon fizetni, ha igénybe vesz egy szolgáltatást. Nagyon örültünk tehát, amikor a Vodafone felajánlotta számunkra a ReadyPay-hez való csatlakozást” – mondta a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója. Pásztor Marcell hozzátette, hogy a viszonylag alacsony napi forgalommal rendelkező vállalkozók és vállalatok számára – már amennyiben mobil kártyaelfogadóvá kívánnak válni – a ReadyPay az egyetlen lehetőség jelenleg hazánkban.

„A ReadyPay Magyarországon egyedülálló, a kis- és középvállalatok életét megkönnyítő, a készpénzkímélő elektronikus fizetésre való azonnali átállást lehetővé tevő megoldás” – mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A mobil bankkártya-olvasó terminál akár zsebben is elfér, így a kereskedő, szolgáltató vagy akár a megrendelt terméket házhoz szállító futár is könnyedén magával viheti, és bárhol, bármikor, pillanatokon belül használhatja is az eszközt.„Egy taxicégnél a tranzakció gyorsasága is kulcsfontosságú” – emelte ki Pásztor Marcell. Az ügyvezető igazgató példaként említette a repülőtéren történő fizetést, ahol mindössze 5 percnyi ingyenes várakozást engedélyeznek, így tehát már egy-két perces késedelemért is borsos árat fizethet a sofőr. „A ReadyPay költséghatékony és egyszerű készpénzkímélő megoldás taxisaink számára, amely nem csupán a mozgásban lévő kereskedők igényeihez optimalizált kompakt mérettel és takarékos akkumulátorral rendelkezik, de a tranzakció költségei is alacsonyabbak” – tette hozzá.

„Az Ingenico Group büszke arra, hogy a magyarországi piacon is az mPOS terminál forradalom élvonalában lehet iCMP termináljával. Hisszük, hogy ez a hatékony fizetési megoldás segíteni fog a taxisofőröknek új, visszatérő ügyfeleket szerezni” – mondta Szabó Gábor, a vállalat Magyarországért felelős vezetője.

Az mPOS terminál a BKK által is jóváhagyott készülék, amely a vele Bluetooth-kapcsolattal párosított okostelefon vagy táblagép segítségével kapcsolódik az internetre.A fizetési tranzakció az okoseszközre telepített Vodafone ReadyPay alkalmazás segítségével kezdeményezhető a fizetendő összeg megadásával. Ezt követően a kártyabirtokos az mPOS terminál segítségével leolvashatja bankkártyáját vagy mobiltárcáját, illetve szükség esetén beütheti PIN kódját.

A tranzakció ezután a hagyományos bankkártya leolvasóknál megszokott módon zajlik az OTP banki rendszereiben, és eredményéről mind az okoseszközre telepített alkalmazásra, mind e-mailben érkezik értesítés az elfogadóhoz.

A bankkártya birtokosa megadhatja érvényes e-mail címét, így a fizetési folyamat befejezésekor a tranzakció eredményéről ő is kaphat visszaigazolást. A szolgáltatás valamennyi Magyarországon forgalmazott kártyatípussal használható kedvező feltételekkel, alacsony, mindössze 4 990 forintos beruházással.

A Vodafone ReadyPay az OTP Bankkal és a francia Ingenico Group magyar leányvállalatával együttműködésben valósult meg. A szolgáltatás kiépítésében a MasterCard is részt vett.