Vállalkozzon okosan!

Vállalkozzon okosan!

Vállalkozzon okosan!

még több IoT

2 perc

Ahogy az internet, úgy a Dolgok Internete is jelentős változásokat hozhat a cégek működésében: a gyártásban, értékesítésben, a karbantartásban vagy az ügyfélszolgálatban is. A kis- és középvállalkozásoknál azonban még mindig elenyésző az okostechnológia jelentősége.

Az Internet of Things (IoT) nemcsak egyszerű divatszó, hanem egy fontos technológiai trend elnevezése is. A nagyvállalatok közül egyre többen terveznek ilyen jellegű beruházásokat, és közöttük egyre több olyan cég akad, amely már túl is van a fejlesztéseken.

Az amerikai SMB Group 2015-ös kkv-kutatásában azt vizsgálták, hogy mi az a három tényező, amelynek a fejlesztése jelenleg a legfontosabb az üzleti sikerhez. A válaszokból az derült ki, hogy a fontossági sorrendben az IoT a lista végére került: csupán a kisvállalkozások 18, a középvállalkozások 13 százaléka sorolta a három legfontosabb fejlesztési irányhoz. 

De miért is fontos a Dolgok Internete?

Ahhoz, hogy rövid áttekintést kapjon arról, hogy mit tud az IoT, milyen lehetőségek rejlenek benne, olvasson bele korábbi cikkeinkbe!

Hogyan vágjon bele?

  • Érdemes először egy kisebb projekttel kezdeni. Használjon olyan eszközöket, amelyek már a rendelkezésére állnak. Sok cég például egyszerű okostelefonokkal és mobilos alkalmazásokkal kóstol bele az IoT-technológiába.
  • Keressen egy konkrét, jól körülhatárolható problémát, amelyre megoldást szeretne találni, a fejlesztések kidolgozásánál a minél költséghatékonyabb verziót keresse.
  • Fontos a célok meghatározása és számszerűsítése: például az üzemanyag-felhasználás csökkentése, proaktív figyelmeztetések, hatékonyabb működés. A jelenlegi és a tervezett eredmények meghatározásával mérhetőbb lesz a fejlesztés sikere.
  • Keressen már létező megoldáscsomagokat, amelyet kifejezetten a vállalkozása piacára találtak ki. Így nem kell minden egyes külön elemet – biztonság, adatelemzés, tárolás – külön felkutatnia.
  • Kérjen segítséget olyan vállalatoktól, amelyeknek már van tapasztalata az IoT-technológiában, vagy keresse azokat a szolgáltatókat, amelyek M2M-alapú (machine-to-machine) megoldásokat is kínálnak. 

Forrás: Lauriemccabe.com