Tündököljön okosékszerekben!

Kapcsolódó cikkek

Tündököljön okosékszerekben!

Tündököljön okosékszerekben!

még több IoT

4 perc

Az intelligens technológia ma már tényleg behálózza a mindennapokat. Egy okostelefon vagy okosóra gyakorlatilag alapvető készüléknek számít. Vannak azonban más eszközök is, amelyekről elsőre talán kevésbé nyilvánvaló, hogy ugyanolyan funkcionálisak lehetnek. Jó példák erre az okosékszerek.

Ezek az eszközök sokkal többet tudnak, mint egy szép kiegészítő. A nőnaphoz közeledve a virág mellé mi is hoztunk ajándékötleteket.

Bellabeat Leaf Urban

A levél alakú ékszer többféle módon is hordható: medálként, brossként vagy karkötőként is megállja a helyét, fából készült alsó részének köszönhetően pedig kényelmes viselet.

A szolid külső azonban komoly technológiát rejt magában. Az ékszer ugyanis aktivitásmérőként és alvásfigyelőként is funkcionál. Ha pedig viselője stressz-szintje esetleg megemelkedne, emlékezteti őt, hogy itt az ideje légzőgyakorlatokat végezni vagy meditálni a szorongás csökkentése érdekében.

A kiegészítő néhány egészségügyi funkció mellett ébresztőóraként és lépésszámlálóként is funkcionál, valamint arra is figyelmeztet, ha túl sokat ülünk egy helyben és ideje lenne szünetet tartani. A termék IPX6 besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy erős vízsugár ellen legalább 3 percig védett. Úszni viszont nem szabad benne. A kiegészítőnek rózsaarany és ezüst színű változata van.

Ringly Luxe Smart Ring

A nagyobb kővel díszített, 14 karátos aranyból készült gyűrű igencsak feltűnő darab. Kialakítása így elvonja a figyelmet a plusz funkciókról. Ez magában foglalja az alapvető tevékenységek követését, például a lépésszámlálást, a megtett távolság és az elégetett kalóriák számának mérését. A felhasználó beállíthatja elérni kívánt céljait és értesítést kaphat, amikor teljesítette azokat. Ezekhez négyféle rezgési minta és az ötféle színű fényjelzés rendelhető.

A gyűrű több mint 100 népszerű alkalmazás-, valamint a felhasználó telefonjának saját hívás- és üzenet értesítéseivel is kompatibilis. A még nagyobb egészségtudatosság jegyében pedig igény szerint audiovezérelt meditáció és légzésgyakorlatok elvégzésére is figyelmeztet. A Smart Ring lazurit- és fekete ónix kővel érhető el.

Ringly Luxe Smart Bracelet

Ugyanebben a termékcsaládban okoskarkötő is található, amely funkcióit tekintve nem különbözik az előző darabtól. A holdkövet tartalmazó, 14 karátos aranyból készült karkötővel tehát ugyanúgy nyomon követhetők a különféle tevékenységek és az éberség, valamint a testre szabott értesítési minták is beállíthatók. Ez is kompatibilis több mint 100 népszerű alkalmazás-, valamint a felhasználó okostelefonjának saját hívás- és üzenet értesítéseivel.

A termék enyhén vízálló, de ajánlott tartani távol a közvetlen vízsugártól. Az ékszer az arany-lazurit mellett ezüst-kék achát verzióban is megvásárolható.

Fitbit Flex 2

Habár nem „klasszikus” okosékszerről van szó (már ha egyáltalán létezik ilyen kategória), moduláris jellege és többfunkciós képességei révén a Fitibit eszköze is helyet kapott a listán. Az aktivitásmérő ugyanis a szilikonpántról leválasztva karkötőként vagy nyakláncként is viselhető.

Vízálló mivoltának köszönhetően úszás közben is viselhető, de „hagyományos” aktivitásmérőként is használható – például a lépésszám, a megtett távolság vagy az aktív percek monitorozására és alváskövetésre. Beépített szenzorának köszönhetően pedig automatikusan felismeri az elvégzett tevékenység típusát.

A készülék energiafogyasztása nagyon alacsony, mivel csupán színkódokkal ellátott LED-fényeket használ. Akkumulátora így egy feltöltéssel akár öt napig is bírja. A karkötő többféle színben és méretben is elérhető.

Misfit Shine Bloom

Alapvetően szintén egy karpántról van szó, viszont mivel középső része egy óra számlapjához hasonló kialakítású, így Bloom változata esetén a virág alakú, rozsdamentes acélból készült középső rész medálként is használható. Fontos megjegyezni azonban, hogy a Misfit Shine maga a szenzorokkal felszerelt modul, a Bloom pedig az ékszer. A felhasználónak tehát mindkettőt meg kell vásárolnia, hogy a terméket eredeti funkciójával és nyakláncként is használhassa.

Az aktivitásmérő és alvásfigyelő LED-fényekkel jelez, de pontos is időt is képes „megmondani”. A középső részbe helyezhető, kerek nyomkövető modul teljes mértékben vízálló és repülőgép-minőségű alumíniumból készül. Ez egyébként több színben is kapható és könnyen cserélgethető. A készülék nem igényel töltést, mivel cserélhető érmecellás akkumulátorral működik, amely akár hat hónapig is kitart.

Forrás: