Szemétszkenner és okosnyakörv – Furcsa kütyük a CES-ről

Szemétszkenner és okosnyakörv – Furcsa kütyük a CES-ről

Szemétszkenner és okosnyakörv – Furcsa kütyük a CES-ről

még több IoT

11 perc

A Dolgok Internete segítségével sokszor olyan eszközöket is fel lehet „okosítani”, amelyeknek nem teljesen biztos, hogy szükségük van intelligens funkciókra.

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show ideális terepe a meghökkentő készülékek bemutatásának is. Már korábban is foglalkoztunk hasonló fejlesztésekkel, most nézzünk további hat készüléket, melyek valamilyen ritka problémára adnak megoldást.

Uzer Eugene Trash Scanner

A francia Uzer filozófiája szerint kétszer is gondoljuk meg, mielőtt kidobunk valamit a szemétbe. A cég Eugene fejlesztése a kidobásra ítélt termék vonalkódjának leolvasásával segít a felhasználónak eldönteni, hogy az használat után milyen szelektív- vagy szemétgyűjtőbe kerüljön. Ehhez természetesen az kell, hogy a termék csomagolása olyan állapotban legyen, hogy az applikáció be tudja olvasni a kódját. Ha egy új vonalkóddal találkozik az alkalmazás, azt eltárolja, így legközelebb a tulajdonos akár újra is tudja rendelni.

Hypersuit VR Simulator

A virtuális valóság trükkös dolog; elhiteti az agyunkkal, hogy egy szikla peremén állunk, vagy a felhők fölött repülünk, de a mozgás érzését nem igazán tudja megadni. Itt jön a képbe a Hypersuit. A szimulátor gyakorlatilag egy nagyméretű váz, amelyet az eszközön fekve, a kar mozgatásával lehet irányítani, és visszajelzést adhat a virtuális karaktert érő erőkről. A tervezői szerint a Hypersuit sokkal valóságosabbá  teszi majd a virtuális valóság nyújtotta élményeket.

Jagger & Lewis Smart Dog Collar

Viselhető kütyüből idén is széles kínálat jellemezte a CES-t, de olyan eszköz viszont kevés volt, amely nem arra való, hogy az egészségünket vagy a tevékenységeinket monitorozzuk vele. A Jagger & Lewis legújabb termékével a kutyákat célozza meg. A high-tech nyakörv megmutatja a gazdiknak, hogyan érzi magát éppen a kedvencük, képes mérni a viselkedésbeli változásokat, így a betegségekre is hamarabb fény derülhet. 

Kolibree Ara Smart Toothbrush

A Kolibree új fogkeféje is bizonyítja, hogy az elmúlt pár évben a tech-ipar egyre fontosabb szerepet szán a mesterséges intelligenciának. A szájhigiéniás termék saját processzorral rendelkezik, és gépi tanulást alkalmazó algoritmusokat használva megtanulja a felhasználó szokásait, de természetesen offline is használható.  

Ekko Connected Mirror

A francia Miliboo cég állítólag jól ismeri az embereket. A startup okostükre fésülködés vagy ruhapróbálgatás közben zenét vagy videót is játszik a felhasználónak, de akár a híreket is megjelenítheti rejtett képernyőjén. Segítségével ráadásul a késések esélye is csökken, mivel ezek mellett a pontos időt is mutatja.  

Lovebox

A Lovebox-szal a reklámok szerint diszkréten levelezhetünk a nagy Ő-vel. A 99 dolláros, fából készült dobozka, kapcsolódik az internethez és mobil- applikációt használ. Ha új üzenet érkezik, a doboz elején lévő szív pörögni kezd, a doboztetőn lévő tükörben pedig megjelenik az üzenet. 

Forrás: TIME