Öt pontos feladatlista egy IoT-projekt előtt

Öt pontos feladatlista egy IoT-projekt előtt

Öt pontos feladatlista egy IoT-projekt előtt

még több IoT

3 perc

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a Dolgok Internetére épülő fejlesztésekre adják a fejüket, érdemes előre gondoskodniuk a rendszerek biztonságáról, és pontos mérőszámok alapján értékelni az elért eredményeket.

A vállalatok jelentősen javíthatják hatékonyságukat, és komoly versenyelőnyre, illetve anyagi haszonra tehetnek szert, hogyha úgy döntenek, hogy a Dolgok Internetére épülő fejlesztésekbe kezdenek. Az egymáshoz csatlakozó eszközök ugyanis korábban elképzelhetetlen mennyiségű adatot gyűjtenek a vevők fogyasztási szokásairól, a cégek pedig ezeket a tapasztalatokat beépíthetik a napi működésükbe, továbbá jó hasznát veszik a reklámkampányaik megtervezésekor is. Nem mindegy azonban, hogy egy vállalkozás milyen módon vág neki az innovációnak, ezért cikkünkben összegyűjtöttünk öt kulcsfontosságú tényezőt, amelyet nem szabad szem elől tévesztenie a cégvezetőknek:

Soha ne feledkezzen meg a feladatátvételről

Hogyan hat az M2M és az IoT a szolgáltató cégekre? >>Az informatika területén a feladatátvételfailover – olyan funkciót jelent, amely lehetővé teszi azt, hogy meghibásodás esetén egy másodlagos szoftver, szerver vagy hálózat vegye át az eredeti eszköz feladatait. Az olyan rendszerek esetében, amelyek a Dolgok Internete által generált adatáradatra épülnek, mindig meglesz annak az esélye, hogy a készülékek műszaki hibája vagy a világháló lefagyása miatt megszűnik az információk áramlása. Hogyha az IoT-ből származó adatok révén automatizált egyes munkafolyamatokat, akkor különösképp fontos, hogy olyan helyettesítő rendszereket tervezzen, melyek szükség esetén át tudják venni az irányítást és akár kézi vezérlésre lehet őket kapcsolni.

Erősítse a biztonságot és az adatvédelmet

Ha a csatlakoztatott készülékek által begyűjtött nyers, további feldolgozásra váró adatokkal dolgozik, akkor sokkal magasabb annak a kockázata, hogy készülékei hackerek vagy vírusok áldozatává válnak, amelyek veszélybe sodorják az ügyfelek személyes adatait. Minden vállalatnak, amelyik az IoT-ből származó információkkal szeretne dolgozni, felül kell vizsgálnia azt, hogy megfelelően biztonságosak-e a helyi, illetve a szélesebb területeket lefedő hálózatai.  

Kombinálja az IoT, illetve a korábbi adatrögzítő rendszereit

A legjobb módja annak, hogy a legtöbbet hozhassa ki az intelligens készülékek által begyűjtött információkból, ha párosítja ezeket a belső hálózatra kapcsolódó eszközökben tárolt adatokkal. Ha például a weblapján próbál információt kérni az ügyfeleitől a fogyasztói szokásaikról, akkor a válaszaikat össze tudja vetni a korábban összegyűjtött adatokkal, amelyeket a már létező rendszerekbe mentett el, így mindig pontosan tudni fogja a felhasználók címét és a főbb demográfiai információkat. Ezáltal lehetővé válik, hogy a cégek teljesebb képet alkossanak egy-egy ügyfélről, a vásárlási szokásaikról, illetve a preferenciáikról.

Állítson fel határértékeket és mérőszámokat… majd hajtson az eredményekre

Szakértői tippek a Dolgok Internetének bevezetéséhez >>Törekedjen arra, hogy olyan IoT-alapú projekteket indítson el, amelyek sikerét pontos mérőszámokkal lehet kimutatni, illetve összevetni a vállalkozás korábbi teljesítményével azon a területen, amelyre a fejlesztés koncentrál. Ilyen módon könnyedén be lehet azt bizonyítani, hogy milyen eredményeket ért el a cég az új, innovatív megoldásoknak köszönhetően, el lehet dönteni, hogy például megnőtt-e az árbevétel, javult-e az ügyfélszolgálatnak a színvonala, sikerült-e lefaragni a kiadásokat, illetve, hogy felgyorsult-e a munkavégzés folyamata.

Határozza meg az IoT-alkalmazások új útjait, képzelje el a következő generációs termékeket

Ha már elkezdtek megmutatkozni az új típusú projektek kezdeti sikerei, akkor kezdjen el gondolkodni azon, hogyan tudná ezeket az eredményeket beépíteni a következő programok során. Jó megoldás lehet összehozni egy döntéshozókból álló csapatot, akik részt vesznek a stratégia megalkotásában, és ezzel biztosítják, hogy az összekapcsolt eszközökre épülő kezdeményezései előrehaladjanak.

Cikkünk első részét itt olvashatja el. >>

Forrás: Tech Republic