Őrülten okos fejlesztés? Íme, a mókuskerék macskáknak

Kapcsolódó cikkek

Őrülten okos fejlesztés? Íme, a mókuskerék macskáknak

Őrülten okos fejlesztés? Íme, a mókuskerék macskáknak

még több IoT

1 perc

A fitnesz jegyében nem éppen hétköznapi berendezéssel rukkolt elő egy dél-koreai startup.

A lakásban tartott macskák mozgásra bírása meglehetősen nagy kihívást jelent az állattartók számára. A Pet Ding „kereke” azonban a gyártó szerint a gazdik távollétében is „csúcsformában” tarthatja a házi kedvenceket. Mindezért azonban borsos árat – nagyjából 1.800 dollárt – kell fizetni.

A Little Cat LED-fények segítségével „futtatja meg” a macskákat, a tulajdonosok pedig akkor is figyelemmel kísérhetik kedvencük edzését, ha éppen nem tartózkodnak otthon. Sőt, előre felvett hangüzenettel is buzdíthatják az állatot, és ha ez nem lenne már túlságosan szokatlan, akkor edzési célokat is rögzíthetnek.

A Little Cat egyébként nem az első állatoknak készült edzőgép, viszont ennél használnak először LED-fényt a cicák ösztönzésére. A lámpák alkalmazkodnak a kerék mozgásához, az állat pedig a fejlesztők reményei szerint ösztönösen megy vagy szalad a fény után.

A szerkezete modulja képes kiszámítani a macska testtömeg-indexét és ennek megfelelően a szükséges edzés sebességét és időtartamát is.

Az okosfejlesztésbe beruházó gazdik elmondhatják majd magukról, hogy ők tényleg mindent megtettek házi kedvencük fitten tartásáért. Az viszont már más kérdés, hányan lesznek hajlandók ekkora összeget áldozni a „jó cél” érdekében, és a berendezés helyigénye sem mellékes szempont.

Forrás: