Öntözze interneten keresztül a növényeit

Öntözze interneten keresztül a növényeit

Öntözze interneten keresztül a növényeit

még több IoT

4 perc

Nem tudja, kire bízza szobanövényei öntözését, amikor elutazik? Esetleg sorozatosan kiszáradnak, mert mindig elfelejti meglocsolni őket? Ez az okosöntöző nemcsak az optimális vízellátást biztosítja, de színkódjaival emlékeztető- és jelzőfunkciót is betölthet.

A Mindy fejlesztői a Kickstarteren gyűjtenek pénzt arra, hogy befejezzék az okosöntöző megvalósítását. Az Atriot 95 ezer dollár összegyűjtését tűzte ki célul, hogy a kétségbeesett vagy gondatlan növénytulajdonosok végre nyugodtan hagyhassák el otthonukat akár hosszabb időre is. A támogatók kedvezményes áron, az elsők között kaphatják majd meg a Mindyt. 

Az öntöző adatait WiFi-n keresztül érhetné el a tulajdonosa, így a világon szinte bárhol ellenőrizhetné, milyen állapotban vannak az otthoni cserepesnövényei. A 2,5 literes tartály akár 10 héten keresztül is elláthatja vízzel a növényt, a szenzorok pedig mérik egyebek közt a nedvességet, a páratartalmat és a hőmérsékletet is. Letisztult, modern dizájnjával és fehér színével szinte bármilyen stílusú otthonban megállja a helyét.

Még többet tud, mint gondolná

Programozható RGB világításával bármire emlékezethetné tulajdonosát: lehet villogó ébresztő, vagy jelezheti, ha megjött a várt csomag, netán ideje bevenni a gyógyszert, és természetesen azt is, amikor újra kell tölteni tartályt. A villogás idejét és a fény színét a kapcsolódó alkalmazásban is be lehet állítani. 

Az IoT (Dolgok Internete) részeként a tervek szerint a készülék más okoseszközökkel is kapcsolatban állhat, információkat kereshet az interneten, vagy jelezhetné például, hogy fontos e-mail érkezett, de akár az időjárás- vagy árváltozásokra is figyelmeztetheti a tulajdonost. Az öntöző használatát fejlesztői hangvezérléssel tennék könnyebbé azáltal, hogy kompatibilissé tették az Amazon Echo okosotthon-rendszerrel.