Okos e-bringákkal bővít a Bird

Kapcsolódó cikkek

Okos e-bringákkal bővít a Bird

Okos e-bringákkal bővít a Bird

még több IoT

2 perc

A korábban kizárólag elektromos rollerek megosztásával foglalkozó cég bemutatta új mikromobilitási eszközét. A szenzorokkal felszerelt elektromos járgány hasonlóan a startup rollerflottájához, visszajelzéseket is tud küldeni a központnak.

Az automatikusan végrehajtott fedélzeti diagnosztikára képes bringán geo-speed technológia limitálja a helyi szabályozások szerinti mértékűre a sebességet. A többféle módban működő geolokáció pedig arról gondoskodik, hogy az okoskerékpár a különféle méretű települések egyedi előírásainak megfelelő módon működjön.

Az e-biciklire könnyű felszállni bár 34 kilós tömegével kicsit nehezebb, mint a legtöbb hasonló kétkerekű. Ugyanakkor azt ígérik, hogy a külső hatásoknak ellenálló kialakítása miatt a rossz minőségű utakon is megállja a helyét.

Kevés karbantartást igénylő dobfékek, merev falú kosár a kormány előtt, elektromos rásegítésű pedálok és küllő nélküli kerekek teszik komfortossá és egyszerűvé a használatát. Az alapvetően mintegy 5-8 kilométeres utak megtételére ajánlott eszközök akár 20 százalékos emelkedővel is megbirkóznak.

Azért, hogy ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe, lopás és vandalizmus elleni technológiával is felszerelték őket.

A kaliforniai cég azt reméli, a közösségi elektromos rollerek sikere segítségére lehet a márkanév alá bevont új mikromobilitási formának is. Ezt erősíti az e-kerékpárok egyre növekvő, a fenntarthatóságot is szem előtt tartó népszerűsége is.

Egyre többen tekernek

Az ökobarát városi közlekedés jegyében világszinten 150 millió zéró-kibocsátású út valósult meg, állítja Travis VanderZanden, a Bird ügyvezetője. A cég bringamegosztó platformjaival a nagyratörő, évi ötmilliárdos utazásszámot célozza meg.

Mindezt nem egyedül tervezi megvalósítani. Partneri együttműködést ajánl a hasonló szolgáltatást kínáló, már létező helyi és városi tulajdonú programoknak. Olaszországban például a helyi Zig Zag céggel társultak, és tették hozzáférhetővé annak bicikliit a saját alkalmazásuk alatt.

Bár Magyarországon még várni kell rájuk, a Bird elektromos kétkerekűi már idén megjelennek Észak-Amerikában és Európa néhány országában, így Olaszország, Spanyolország, Németország, Írország és Franciaország egyes városaiban.

Forrás: