Nyisson új ablakot a világra!

Kapcsolódó cikkek

Nyisson új ablakot a világra!

Nyisson új ablakot a világra!

még több IoT

2 perc

Legyen szó stílusról, biztonságról, esetleg költségcsökkentésről vagy egyszerűen csak kényelmi szempontokról, a csatlakoztatott technológia segítségével már az ablakok is könnyedén okossá tehetők. Lássuk, milyen innovatív fejlesztésekből lehet válogatni.

Gauzy

Ahogyan azt az angol elnevezés is mutatja, megoldásuk a felhasználó igénye szerinti áttetsző, fátyolszerű ablakot eredményez. A polimer diszpergált folyadékkristályos (PDLC) technológiának köszönhetően a Gauzy wifi-kompatibilis ablakai pillanatok alatt tejüveg hatásúból áttetszővé válhatnak, vagy fordítva.

Az üvegtáblák többféle formában és méretben is elérhetők, a minta és a dizájn pedig igény szerint testre szabható. A kompatibilitás révén az ablakok könnyen integrálhatók a Lutron intelligens világítási- és más hasonló automatizálási rendszerekbe. Így a felhasználók okostelefonjukkal szabályozhatják az átlátszóságot. Ez a megoldás akár belső térelválasztóként is jól funkcionálhat.

PriWatt Film

A Smart Glass Group terméke voltaképpen egy olyan filmréteg, amellyel a meglévő nyílászárók turbózhatók fel. Az ablaktáblába építhető réteg elforgatásával ugyanis könnyedén beállítható a tejüvegszerű hatás.

A Priwatt többféle lehetőséget is kínál az ablakok azonnali árnyékolására vagy „kivilágosítására”. Mindez hagyományos kapcsolók és a fényerő-szabályozók segítségével is lehetséges, de megoldható a többi között távirányítással, Z-Wave-en keresztül vagy akár közvetlenül okostelefonról is.

Marvin

Ez az okosablak jó megoldás lehet azoknak, akik a szokásosnál többet vannak távol otthonuktól, vagy mindig kiemelt biztonságban szeretnék tudni azt. A beépített szenzoroknak köszönhetően ugyanis a nyílászáró igény szerint azonnali értesítést küld tulajdonosának, ha véletlenül nyitva felejtették.

Ráadásul nyílt operációs rendszerének köszönhetően az ablak zökkenőmentesen, vezeték nélkül képes csatlakozni az intelligens otthoni biztonsági rendszerekhez és eszközökhöz. A beépített szenzorok pedig szinte láthatatlanok, így nem jelentenek esztétikai problémát.

Forrás: