Milyen jövő vár a telefonokra és a viselhető kiegészítőkre?

Milyen jövő vár a telefonokra és a viselhető kiegészítőkre?

Milyen jövő vár a telefonokra és a viselhető kiegészítőkre?

még több IoT

2 perc

Ahogy a mobilkommunikáció, a képalkotási technológiák és a mesterséges intelligencia integrációja egyre inkább előtérbe kerül, úgy kapnak egyre nagyobb teret a felhasználó-központú digitális megoldások. Mindez új lehetőségeket és kihívásokat hoz a számítógépek és a mobileszközök szegmenseiben is.

A Huawei szerint a számítógép iparágban három növekedési terület jelent meg nemrégiben: a könnyen hordozható és könnyűsúlyú modellek, az innovatív kettő-az-egyben gépek, valamint a rendkívül magas teljesítményű laptopok, amiket leginkább számítógépes játékokhoz használnak. A vállalat szerint további növekedés várható a laptopokat egybeolvasztó hibrid kategóriában is.

Bár jelenleg a tableteknél durva hanyatlás figyelhető meg a piacon, a szűk piaci szegmensek azok, amelyek továbbra is lehetőséget kínálnak a növekedésre. Ilyen például a szórakoztatás: a gyártó szerint a mobilprocesszorok teljesítményének folyamatos fejlődése és a szórakoztató tartalmak iránti kereslet növekedése miatt a táblagép piac újjászületése várható. 

Az okoseszközök területén jelenleg három akadályt kell leküzdeni: egyrészt azt, hogy csupán kevés olyan, már meglévő eszköz van, ami teljesen magától is képes digitális kapcsolódást biztosítani, többségüknek egy okostelefonra is szüksége van ahhoz, hogy minden funkciójuk használható legyen. Gondot okoznak emellett a hamar lemerülő akkumulátorok, valamint a vonzó tartalmak hiánya. A gyártóknak ezért olyan változtatásokat kell végezniük, melyek segítségével az okoseszközök megfelelnek majd a fogyasztói keresletnek. Az egészséges életmód és a fitneszipar területén nemrégiben történt fellendülésnek köszönhetően az okoseszközök iránti kereslet stabilan emelkedik, így várhatóan az ilyen jellegű alkalmazások terén éleződik majd ki a verseny a gyártók között.   

Szupertelefonok

A telefonok következő várható evolúciója, szupertelefonok vadonatúj információkezelést valósítanak majd meg – ezáltal okosabbá és egyszerűbbé teszik számunkra az életet. „A sokféle IoT-szenzorral ellátott mesterséges intelligencia technológiák kombinációja lehetővé teszi majd a kütyük számára, hogy észleljék és megértsék környezetüket. A felhő erejét kihasználva a szupertelefonok tulajdonképpen önmaguktól gondolkodnak és cselekednek majd.” – mondta Seth Wang, a cég fogyasztói üzletágának igazgatója.