Inspiráció és innováció – Látogatóközpont nyílt a Vodafone székházban

Kapcsolódó cikkek

Inspiráció és innováció – Látogatóközpont nyílt a Vodafone székházban

Inspiráció és innováció – Látogatóközpont nyílt a Vodafone székházban

még több IoT

2 perc

A mobiltechnológia legfontosabb innovációit, a jelen és jövő fejlesztéseit bemutató látogatóközpontot avatott fel a Vodafone Magyarország. A budapesti székházban kialakított látványos bemutatóteremben a látogatók betekintést nyerhetnek a cég egyik legfontosabb irányító központjának működésébe, de külön „szigeten” megismerkedhetnek az M2M-technológia üzleti előnyeivel is.

Diego Massidda vezérigazgató elmondta, az üzleti bemutatóterem „saját” működése is a mobiltechnológiára épül, így akár egyetlen tablettel irányítható annak összes funkciója, beleértve a világítást, az árnyékolást, a hangrendszert, valamint az összes kijelzőt és azok tartalmát.

A bemutatótermet a Vodafone a 2012-ben megkezdett budapesti székház átalakítás utolsó fázisában hozta létre. A székház átalakításának elsődleges célja az volt, hogy a vállalat jelentős részben az ügyfeleinek is kínált okosmegoldások használatával maga is igazi mobilirodává váljon. A fejlesztés során rugalmas munkakörnyezetet hoztak létre, megszüntették a cellás irodákat, a zárt tereket, és ennek eredményeképpen a társaság a korábbi 10 ezer helyett mindössze 7 500 négyzetméternyi területen is kényelmesen elfér.

A cég számításai szerint a terület visszaadás és a korszerűsítések nyomán már az első évben közel 128 000 kWh-val csökkent az irodaház energia felhasználása, miközben az új kialakítás minden korábbinál konstruktívabb, együttműködőbb és a mobiltechnológia legfrissebb fejlesztéseire épülő munkakörnyezetet teremtett.

Ismerkedjen meg az M2M-mel!

Az M2M megváltoztatja a cégek működését, új szolgáltatásokat és új bevételi forrásokat hoz létre.Az üzleti bemutatóteremben a Vodafone jelenlegi és leendő ügyfelei inspiráló környezetben ismerhetik meg a gépek közötti kommunikációt lehetővé tevő Machine-to-Machine megoldásokat, amelyek napról-napra egyre több gépet kapcsolnak össze a mobiltechnológia segítségével.

Az M2M-technológia az elkövetkezendő években várhatóan gyökeresen átalakítja a mindennapokat. Liftek, autók, mezőgazdasági eszközök, pénztárgépek, konténerek, vérnyomásmérők – a beépített szenzoroknak és SIM kártyáknak köszönhetően hamarosan mind kommunikálnak majd egymással, emberi beavatkozás nélkül.

A vállalat nemzetközi M2M SIM-kártyája más mobilszolgáltatók hálózatában is használható, így bárhol is járjon a megfigyelt eszköz, a kapcsolat mindig folyamatos maradhat.

Innovatív asztali megoldások a Vodafone-tól

A héten átadott bemutatóteremben közelebbről is megismerhető a 2014 őszén bevezetett Vodafone Iroda szolgáltatás, amellyel a vállalat virtuális szolgáltatóként belépett a vezetékes hangszolgáltatás piacára. A Vodafone Iroda idén februárba virtuális alközponttal és interaktív hangmenü szolgáltatással (IVR) bővült, így a vállalati és kormányzati ügyfelei számára teljes körű telekommunikációs megoldást kínál.

Természetesen a felhőalapú szolgáltatások is helyet kaptak a teremben. A cloud megoldások előnye, hogy a felhasználók számára állandóan rendelkezésre állnak a folyamatosan frissített, korszerű IT-erőforrások, könnyedén megoldhatóvá válik az információk magas fokú védelme és fizikai biztonsága, valamint rugalmasan, a változó üzleti igényeknek megfelelően ütemezhetőek az erőforrások.

Mindezen szolgáltatásokhoz a Vodafone 98,4 százalékos kültéri országos lakossági 3G lefedettségével az ország legnagyobb szélessávú mobilinternet szolgáltatásával biztosítja a szükséges internetes kapcsolatot.