Így látja a Huawei a mesterséges intelligencia jövőjét

Kapcsolódó cikkek

Így látja a Huawei a mesterséges intelligencia jövőjét

Így látja a Huawei a mesterséges intelligencia jövőjét

még több IoT

2 perc

A kínai vállalat a berlini IFA szakkiállításon mutatta be első, mobil mesterséges intelligencia (AI) platformú processzorát, a Kirin 970-et.

A társaság szerint az új fejlesztés megváltoztatja az eszközök és az emberek közti interakció eddigi módját azzal, hogy a felhőszolgáltatásokat az AI (Artificial Intelligence) gyors feldolgozó-képességével és érzékenyégével egyesíti. A Kirin 970 hajtotta készülékek támogatják a valós idejű képfelismerést, a hangalapú interakciót, valamint az intelligens fotózás könnyed használatát is biztosítják.

Csak óvatosan a mesterséges intelligenciával!

A Huawei meghatározása szerint a mobil mesterséges intelligencia egyesíti a készülékbe beépített és az interneten keresztül elérhető szervereken található mesterséges intelligenciát. Szerintük a felhő AI és a készülék AI jól kiegészítik egymást.

A chip erős feldolgozóképességének segítségével pedig az eszközök jobban megértik majd a felhasználói igényeket, valóban testre szabott és könnyen elérhető szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

25-ször nagyobb teljesítmény, nyitott platform

Az új chip a vállalat első olyan mobil AI platformja, amely Neural Processing Unitot (NPU) használ, ez a megoldás jelentősen javítja az eszköz válaszidejét. A chipet egy nyolcmagos processzor (CPU) és egy következő generációs, tizenkét magos grafikus gyorsító (GPU) hajtja. A benchmark képfelismerő tesztek során a Kirin 970 egy perc alatt kétezer képet dolgozott fel, amely gyorsabb, mint a többi piacon lévő hasonló fejlesztés.

Röviden: a chip gyorsabban és sokkal kisebb energiaráfordítással képes ugyanazon AI feladatok végrehajtására. A felhasználók így lényegesen hosszabb akkumulátor-időtartamra és gördülékenyebb 3D-s játékélményre számíthatnak. 

Ugyanakkor a technológiai újítások önmagukban nem elegendők a felhasználói élmények forradalmasításához, ezért a Huawei folyamatosan minél több fejlesztővel, tartalommal, szolgáltatásokkal keresi az együttműködést.