A mesterséges intelligenciára pörögnek rá a startupok

A mesterséges intelligenciára pörögnek rá a startupok

A mesterséges intelligenciára pörögnek rá a startupok

gyártás

2 perc

Nemrégiben röppent fel a hír, hogy a Baidu egyik vezető kutatója otthagyja a kínai óriást, hogy saját mesterséges intelligenciával foglalkozó startup céget hozzon létre.

Andrew Ng, a Coursera alapítója, a Baidu kiemelkedő tudósa három év után fejezi be pályafutását a Deeplearning.ai megalapítása végett. Nem az ő története az egyetlen, amely saját projekt létrehozásában csúcsosodik ki egy piacvezető cégnél eltöltött évek után.

Óriási lehetőségeket rejt a mesterséges intelligencia

Ng szerepe jelentős volt a társaság életében, ő segített a többi között kiterjeszteni a cég hatáskörét a mesterséges intelligencia és az önműködő autók piacára is. A szakember a továbbiakban egy olyan mesterséges intelligenciával foglalkozó közösség létrehozásán szeretne dolgozni, mely felkutatja és megismeri, hogy milyen új irányokat rejt magában ez az iparág. 

Azon kívül, hogy a Baidu elismerte, semmilyen kapcsolatban nem áll az újonnan létrejött Deeplearning.ai-val, nem sokat tudni az új startupról. Ng maga sem részletezte még, hogy mik lesznek pontosan a vállalkozás céljai, így azt sem lehet most még tudni, hogy inkább tekinthető majd cégnek, vagy inkább „közösség” lesz, ahogyan a neve is sugallja. A CGTN, amely először számolt be a változásról, hozzátette, hogy a cégjegyzékben található információk a székhelyet illetően megegyeznek a Baidu Californiai, sunnyvale-i címével. 

A mesterséges intelligenciával foglalkozó startupok manapság a Szilícium-völgy új felkapott területét jelentik, ezt segítik a felhőalkalmazások elterjedtsége és a számítógépes kapacitás növekedése is, valamint az, hogy  egyre erősebben fonódik össze a mesterséges intelligencia és a „mély” tanulás (deep learning).

Forrás: ReadWrite