Dizájnos fitneszkarpánttal rukkolt elő a Garmin

Kapcsolódó cikkek

Dizájnos fitneszkarpánttal rukkolt elő a Garmin

Dizájnos fitneszkarpánttal rukkolt elő a Garmin

még több IoT

3 perc

A Vivosmart 4 egy letisztult, kényelmes, vízálló aktivitásmérő, amely újabb versenytársa lehet a Fitbit Charge 3-nak. Az okoskarpánt lehetővé teszi viselője számára tevékenységeinek alaposabb megfigyelését: számlálja a lépéseket, ellenőrzi a pulzusszámot, és természetesen nem hiányozhat az alvásfigyelő funkció sem.

A berlini IFA 2018 kiállításon bemutatott eszköz mégsem csak a sport megszállottjainak készült, hanem a szélesebb tömegek számára. Az árazásában is erre törekedtek a 130 dolláros (kb. 37 ezer forintos) árcímkével. Az Egyesült Államokban 3-5 hét múlva, míg az Egyesült Királyságban az év harmadik negyedévére ígérik az okoskarkötő forgalmazását.

Az első szembetűnő jellemző, amelyet a sportóra felpróbálásakor tapasztalhatunk, az a mérete. Igen keskeny a pánt – gyakorlatilag alig érezhető súllyal. A viselése tehát kényelmes, és a hagyományos csat a szíjon pedig praktikus megoldásnak tűnik. Nem fenyeget az a veszély, hogy a viselője egy alaposabb edzés közben elveszíti a pántot.

A hátlapon található a pulzusmérő, és mivel a karkötő vízálló, így nyugodtan csuklón maradhat úszáskor, ahogy a szabadban végzett sportolásnál is, legyen az séta, futás, vagy kerékpározás.

A Vivosmart 4 ugyan rendelkezik kijelzővel, de a kis méretből adódóan kevés karaktert tud megjeleníteni. A hagyományos tevékenységnaplóra ez éppen elegendő (lépésszámlálás, idő és a szokásos okostelefon-értesítések), de sokkal többre már nem.

Az ellenőrzések többsége és az adatelemzés az okostelefon alkalmazásán keresztül történik, ami annyiban nem felhasználóbarát, hogy a telefon nem feltétlenül van kéznél a sportolás közben. Továbbá a TechRadar tesztelője szerint nem könnyű leolvasni a kijelzőt sem, különösen erős napfénynél vagy gyengébb látás esetén. A Vivosmart 4 különböző színvariációkban (például áfonyalila, azúrkék, púderszürke) választható ezüst, arany és rózsaarany kerettel.

A Garmin állítása szerint az akkumulátor egy töltéssel akár öt napig is kitart, amit a tesztek meg is erősítettek. Ha már akkumulátor: a viselhető eszköz működhet egy úgynevezett Body Battery módban is, ami a test teljesítményszintjét méri. Az ugyanakkor még nem világos, hogy ezt hogyan számolják ki.

Forrás: