Digitális női vállalkozókat díjazott a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

Digitális női vállalkozókat díjazott a Vodafone

Digitális női vállalkozókat díjazott a Vodafone

még több IoT

3 perc

A Vodafone hosszú ideje elkötelezett támogatója a nemek közti egyenlőségnek és a női egyenjogúságnak, emellett kiemelt figyelmet fordít a hazai kkv-k digitális felzárkóztatására. Ennek jegyében egy újonnan alapított díjjal digitális női vállalkozók teljesítményét ismerte el. Az Év Női Digitális Vállalkozója díjat 10 olyan vállalkozó kapta, akik üzleti eredményeiket a digitálizációnak köszönhetően érték el. A díj alapításában és a rangsor felállításában a Portfolio szakmai partnerként vett részt. A Vodafone egy különdíjat is átadott, melyet a #nemluxustáska adományozási mozgalom alapítói kaptak.

A telekommunikációs vállalat az elmúlt években számos vállalati programot indított az egyenlőség megteremtése érdekében. A női kollégákat és az egyenlőséget támogató intézkedések mellett a szolgáltató a kis- és középvállalkozások támogatását, megerősítését is fontosnak tartja. Ezért idén nőnapon a Portfolio-val közösen díjat alapított Az Év Top 10 Női Digitális Vállalkozója néven. A díjat 10 olyan női vállalkozó kapta, akik kiemelkedően innovatív, és a vállalkozásuk számára előnyös módon használták ki a digitalizáció adta lehetőségeket.

A díjakat Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Portfolio Csoport társtulajdonosa és igazgatósági tagja adták át a vállalat székházában megrendezett díjátadón.

A díjazottak

  • Dr. Árvai Anita étteremtulajdonos, gasztroinfluencer, @veganeeta
  • Beh Mariann kertészmérnök, @bazsalikomoskert
  • Burján Szafi, @burjan_szafi
  • Debreczeni Dóri fitness edző, sportoló, @debreczenidora
  • Forgács Mariann közösségi média szakértő, a Be Social social media ügynökség alapítója és társügyvezetője, @mankagram
  • Kovács Rami fitnesz edző, @kovirami_fit
  • Muszula Timi virágkötő és a Cloé Café kávézó franchise alapítója, @lauraviragtimi
  • Rácz Judit kozmetikai vegyész, a Skinsmart.hu alapítója, @skinsmarthu
  • Szalai Dóra cukrász, @chezdodomacaron
  • Viszkok Fruzsi digitális tartalomfejlesztő, @vfruzsi

„A Vodafone fontosnak tartja a kis- és középvállalkozások támogatását, megerősítését is, hiszen ők adják a gazdaság gerincét, illetve mindannyiunk érdeke, hogy egy erős, lehetőségekkel teli és sokszínű piaci környezetet teremtsünk. A Vodafone az Év Női Digitális Vállalkozója Díjjal szeretne rámutatni arra, hogy milyen eredményeket érhetnek el azok a kkv-k, akik naprakészen használják a digitális eszközöket. Azt reméljük, az ő sikerükkel inspirálni tudunk másokat is, hiszen a most díjazott hölgyek mind prosperáló kis- és középvállalkozásokat vezetnek, inspirálóak, rugalmasak és agilisek, olyan vezetők, akik felismerik és kihasználják a digitalizáció kínálta lehetőségeket” – mondta el a díjátadón Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Az eseményen a szolgáltató az Equality Award 2022 nevű különdíját is átadták egy különleges kezdeményezésnek. Ezt az elismerést a telekommunikációs szolgáltató évek óta olyan személyeknek ítéli oda, akik kimagaslóan sokat tettek az esélyegyenlőségért. A díjat 2022-ben a #nemluxustáska elnevezésű kezdeményezés alapítói, Huszka Ágnes, Kovács-Pálffy Anna és Sipos-Mohai Réka kapták, akik egy példaértékű, virtuális adományozói közösséget hoztak létre adománygyűjtő kampányukkal.

A #nemluxustáska mozgalom alapítói, követőik bevonásával évek óta higiéniai termékeket tartalmazó táskákat gyűjtenek és juttatnak el rászoruló, mélyszegénységben élő nőknek és lányoknak.

A Vodafone kiemelten fontosnak tartotta a díjátadó kapcsán, hogy az ünneplés mellett reagáljon az ukrajnai helyzetre is, és segítsen a háború elől menekülő nőkön. Ezért együttműködésben a #nemluxustáska mozgalommal, a díjátadó résztvevői körében egy rendkívüli adománygyűjtést szervezett. Az esemény vendégei, szervezői és a Vodafone munkatársai a háború elől menekülő nők számára létfontosságú higiéniai és tisztálkodási termékeket tartalmazó csomagokkal, ún. „szükségtáskákkal” érkeztek a helyszínre. Az így összegyűlt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a menekülteknek juttatják majd el.