Beújít a Samsung – A hűtő találkozása az okostelefonnal

Beújít a Samsung – A hűtő találkozása az okostelefonnal

Beújít a Samsung – A hűtő találkozása az okostelefonnal

még több IoT

2 perc

A vásárlók már jól ismerhetik a Samsungot arról, hogy néha cseppet sem szokványos módon, formabontó ötletekkel igyekszik a technológiát becsempészni a mindennapokba. A Las Vegas-i CES 2016 fogyasztói elektronikai vásáron pedig ismét igazi csemegét tartogatnak a látogatóknak – írta a The Verge.

A vállalat szakmai körökben arról is jól ismert, hogy igen látványos hirdetésekkel próbálja felhívni a fogyasztók figyelmét legújabb termékeire, és ez minden bizonnyal idén sem marad el. A nagyszabású show-ra érkezőket már a bejáratnál hatalmas bannerek köszöntik, amelyek a cég legújabb, méretes kijelzővel ellátott okoshűtőjét reklámozzák.

Megbocsátható lenne, hogyha valaki azt gondolná, hogy mindez csupán egy ügyes Photoshop-trükk, hisz az új modell egész pontosan úgy néz ki, mintha egy hagyományos okoshűtő egyik ajtajára ráragasztottak volna egy óriási okostelefont. Ezt a benyomást pedig tovább erősíti az is, hogy az alján Android stílusú érintőgombok találhatóak. Ennek ellenére az egyelőre még nem tisztázott, hogy a készülék Android, Tizen vagy valamilyen más operációs rendszerrel működik majd.

Szia, hűtő! Van otthon tej?

A kinézete alapján a Samsung legújabb háztartási készüléke, a Family Hub pontosan ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az előző években gyártott modellek. A felhasználók ennek jegyében a hűtő segítségével készíthetnek bevásárlólistát, ha úgy látják, valamilyen élelmiszer kezd kifogyni. Emellett híreket olvashatnak, zenét hallgathatnak, sőt akár még digitális post-it-eket is készíthetnek saját maguknak emlékeztetőül. Mindezen felül úgy fest, hogy a legkorszerűbb Samsung hűtőbe egy különleges hangfelismerőt is beszereltek, ha valaki esetleg beszélgetni szeretne a készülékkel.

Ezen felül olyan funkciókat is be lehet építeni, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a vásárlók pontosan nyomon kövessék, mi van – vagy éppen mi nincsen – a fagyasztóban, és mikor jár le a hűtőben lévő élelmiszerek szavatossága. Ezek mind olyan szoftveres trükkök, melyeket a Samsung már korábban bemutatott. A vállalat feltehetőleg tartogat még néhány meglepetést a tarsolyában; ezek között szerepelhet a naptárfunkció, az aktuális időjárás kijelzése, illetve a hűtőről indított bankkártyás vásárlás lehetősége.

Arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, hogy mennyiért juthatnak hozzá a vásárlók a csodahűtőhöz, viszont az előző modellekből kiindulva az ár megközelítheti a 4 ezer dolláros (tehát átszámolva a mintegy 1 millió 168 ezer forintos) szintet.

Forrás: The Verge