Az intelligens ébresztőórával nincs több szundi

Az intelligens ébresztőórával nincs több szundi

Az intelligens ébresztőórával nincs több szundi

még több IoT

3 perc

Vége szakadhat az állandó visszafekvésnek: az okostelefonhoz kapcsolódó Hyperalarm ugyanis még a nehezen ébredőket is kiparancsolja az ágyból.

Az, hogy egy ébresztőórát felkeléskor le kell állítani, önmagában még nem újdonság, viszont a Hyperalarm esetén a tervezők a részletekre és a kivitelezésre is kiemelten figyeltek. A termék legnagyobb erőssége talán az úgynevezett Hypermode funkció, melynek köszönhetően az óra csak akkor áll le, ha a tulajdonosa ténylegesen el is hagyta az adott helyiséget. 

Az okostelefonhoz történő csatlakozás a készülék saját alkalmazásán keresztül történik, a Bluetooth-technológiának köszönhetően pedig egyértelműen látható, mikor ért el a felhasználó az ébredéséhez vezető út végéhez, vagyis a nappaliba, netán a konyhába. A Hypermode egyébként ki is kapcsolható, ebben az esetben az eszköz „hagyományos” ébresztőként működik.

A készülék olyan magas frekvenciájú hangot bocsát ki, hogy még aki nagyon álomszuszék, az is garantáltan felébred. A tervezők új hangokkal is szeretnék majd bővíteni a palettát, illetve azt is tervezik, hogy nemcsak ébresztő, hanem elalvást segítő, nyugtató hangok is elérhetők lesznek, illetve, hogy az értesítések egyedi hangokat kapnak.

A tervek szerint a Hyperalarm egy feltöltéssel minimum húsz napig működik, a kapcsolódó okostelefonos alkalmazás pedig figyelmeztet, ha az akkumulátor lemerülőben van. Az intelligens ébresztőóra iPhone-okkal és androidos telefonokkal egyaránt kompatibilis, és a jövőben akár az okosórákkal is összekapcsolnák.  

A feltételes mód fontos, ugyanis a sikertelen Indiegogo-kampány után most úgy tűnik, hogy egyelőre „alvó üzemmódba” helyezték a készüléket és a projektet.