Hajlítható okoskarkötő – Ezeket tudja a Wove

Hajlítható okoskarkötő – Ezeket tudja a Wove

Hajlítható okoskarkötő – Ezeket tudja a Wove

szórakozás

4 perc

Megérkezett az első karpánt formájú számítógép.

A Polyera elektronikai cég okoseszköze kicsit olyan, mint egy karkötőbe integrált iPad, az intelligens órákhoz hasonlóan működik, de több is azoknál, ugyanis ez az első, karpántokhoz hasonlóan hajlékony, érintőképernyős termék. 

A Wove új utakat nyithat meg az érintőképernyős kütyük piacán, hiszen olyan könnyen hajlítható, mint egy darab papír, anélkül, hogy a kijelző ettől megsérülne.

A pánt különleges digitális szövetből, szabadalmaztatott technológiával készült. A felhasználó igény szerint beállíthatja, mely alkalmazásokat és információkat szeretné a képernyőn megjeleníteni. A Kindle E-ink technológiájához hasonlóan, a 1040 pixeles többérintéses (multitouch) kijelzőn éjjel-nappal olvashatja üzeneteit, egyszerre több applikációt is futtathat, illetve használhat egyidejűleg.

Az eszköz Android-alapú Wove OS operációs rendszere Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozik a tulajdonos okostelefonjához. A cég még csiszolgatja a fejlesztést, és az első prototípus decemberi piacra dobása előtt még várják a saját alkalmazásokra vonatkozó javaslatokat. 

A vállalkozást tíz éve alapították, és Polyera több mint 2 éve állt elő a Wove ötletével, az okoskarpánt a nagyközönség számára várhatóan jövő év közepétől lesz elérhető.

A társaság jelenleg is több nagy alkalmazásfejlesztő céggel dolgozik együtt. Phil Inagaki társalapító szerint céljuk egy alacsony fogyasztású, strapabíró és a lehetőségekhez képest nagyobb méretű képernyő kialakítása.

Az árról egyelőre nem áll rendelkezésre pontos információ, annyit lehet tudni, hogy kevesebbe kerül majd, mint a legolcsóbb Apple Watch okosóra.

Forrás: TechCrunch