A Vodafone világvezető az M2M-szolgáltatások területén

A Vodafone világvezető az M2M-szolgáltatások területén

A Vodafone világvezető az M2M-szolgáltatások területén

még több IoT

2 perc

Négy éve folyamatosan a Vodafone a világ vezető M2M (machine-to-machine) szolgáltatója – derül ki az Analysys Mason legfrissebb M2M Scorecard felméréséből.

A kutatást az Analysys Mason cég 2011 óta készíti el. A felmérés szerint valamennyi értékelési szempont alapján a Vodafone áll a szolgáltatók ranglistájának élén, így a vállalat piacvezető a technológiai fejlettség, a piaci nagyságrend, illetve az ügyfélszolgálat minősége alapján is.
 
„A Vodafone – több versenytársával ellentétben – az egész világon kínál M2M-megoldásokat, és piacvezetőként 2015. március végén már több mint 21,5 millió gép-gép közötti kapcsolatot szolgált ki világszerte” – mondta Király István, a vállalati üzletág vezérigazgató-helyettese.

„A Vodafone legnagyobb M2M-ügyfelei között olyan vállalatok is megtalálhatóak, amelyek 1 milliónál is több M2M-kapcsolatot üzemeltetnek” – tette hozzá.

A piackutató elemzése szerint kiemelkedő, hogy a társaság milyen nagy hangsúlyt fektet a partneri kapcsolatok kiépítésére. A mobilkommunikációs szolgáltató az általa üzemeltetett 26 hálózaton kívül világszerte 250 partnerrel, ezen belül 55 hálózatüzemeltető partnerrel dolgozik együtt az M2M-szolgáltatások biztosításán.

A jelentés szerint az M2M-üzletágban a siker egyik záloga a megfelelő technológiai háttér biztosítása az együttműködő partnerek számára. Az Analysys Mason M2M Scorecard szerint a Vodafone az ügyfélszolgálati területén az ügyfelek elégedettségének folyamatos nyomon követésére nagy hangsúlyt helyező értékelő rendszerével szerezte meg az első helyet.

A teljes jelentés elérhető a Vodafone Csoport oldalán.