A legokosabb babamonitorok

A legokosabb babamonitorok

A legokosabb babamonitorok

még több IoT

2 perc

Az okos szenzorok minden hétköznapi eszközt átalakítottak, így jártak a babamonitorok is. Ideje eldobni az egyszerű walkie-talkie babafigyelőket, és körülnézni, mit tudnak a legmodernebb eszközök.

A legtöbb szülő tökéletesen megvan mindenféle okoskütyü nélkül is, de időnként az elfoglaltabb anyukák és apukák örülnének, ha lenne valami eszköz, ami segíti a munkájukat. A minden információt folyamatosan nyomon követő eszközöktől kezdve az épphogy néha értesítést küldőkig minden kapható a piacon, nézzük most a három legjobbat!

A mindentudó baba-body

A Mimo egy gyerekjátékra emlékeztető, ruhára erősíthető műanyag béka képében tartja szemmel a babát. A légzéstől kezdve a pulzusszámon keresztül a szoba hőmérsékletéig mindent mér, a nap huszonnégy órájában. Nyomon követi, hanyatt vagy hason fekszik-e a kicsi, és hogy ébren van-e vagy alszik – ezt az adatot egy hosszú időre visszatekintő grafikonon ábrázolni is tudja.

Hátulütője, hogy speciális, külön gyártott babaruhákra rakható csak fel, amit szintén a gyártótól kell megvásárolni. Ha valaki minden este használni szeretné, nemcsak a mosás miatt kell rengeteg ilyen ruhát vásároljon, hanem azért is, mert a baba hamar kinövi őket.

Az okos légzésfigyelő

A MonBaby hasonlóakat tud, mint teknősalakú társa, de már bármelyik ruhára rácsíptethető. Az eszköz kevesebb adatot mér, mint a Mimo, de a legfontosabbakról így is folyamatosan értesít. 

A MonBaby és a Mimo is nagyon hasznosnak és modernnek tűnik, de igazából mint babamonitor, nem feltétlenül szükségesek egy átlagos szülőnek. Ennyi adatra, és ilyen sok mérésre nincs szüksége egy egészséges babának, azonban hatalmas kényelem és könnyedség, ha a pici valamilyen krónikus betegségben szenved.

A barátságos háziőrizet

A piacon jelenleg kapható „legokosabb” babamonitor a Sproutling, senkit se tévesszen meg a házi őrizetes rabok bokapántjára emlékeztető kinézet. Az eszköz nemcsak mérni tudja a baba egészségi adatait, hanem következtetéseket is levon azokból, így tudja, mik az ideális körülmények a kicsi számára, és előre tudja jelezni viselkedését.

Néhány perc pontossággal meg tudja ítélni például, mikor fog felébredni, sőt, akár azt is, milyen lesz a hangulata. A baba körüli körülményeket is folyton figyeli, tehát értesítést tud küldeni akkor is, ha esetleg a vacsora parti hangereje kezdi egy kicsit átlépni a határértéket.

Erre az eszközre is igaz ugyan, hogy túl sok olyan adatot is mér, amire nem feltétlenül van szükség, ám ha valaki szeretne a legmodernebb technológiákkal kitűnni az anyukák közül, valószínűleg a Sproutling a legjobb választása.

Forrás: CoolMomTech