A futárokat is beengedi az intelligens zár

Kapcsolódó cikkek

A futárokat is beengedi az intelligens zár

A futárokat is beengedi az intelligens zár

logisztika

1 perc

Az Amazon még csak felvetette, hogy a csomagokat a futár az otthonunkban vagy akár az autónk csomagtartójában hagyhatná, az okoszárakat gyártó August viszont egy lépéssel tovább ment, és egy új funkcióval egészítette ki jelenlegi termékeit.

A cég múlt héten jelentette be a CES szakkiállításon, hogy együttműködésben a Deliv aznapi kiszállítással foglalkozó vállalattal az Egyesült Államokban lakáson belülre is kézbesítik a megrendeléseket.

Az August Access nevű szolgáltatás kompatibilis a vállalat összes intelligens zárjával, az otthoni Yale-zárakkal és néhány hagyományos megoldással is, például az apartmanházak főbejárati ajtaján lévőkkel.  

Az Amazon a lakásokba is bevinné a csomagokat

Ha tehát a vásárló aznapi kiszállítással rendel terméket bármelyik, Delivvel együttműködő cégtől, akkor választhatja azt a lehetőséget, hogy a csomagot az otthonába szállítsák – abban az esetben is, ha senki sincs a lakásban. 

Ilyenkor a rendszer egy egyszeri felhasználásra generált kódot ad a futárnak, aki ennek segítségével nyithatja ki az August-zárat és léphet be az ingatlanba. A vevők pedig – ha rendelkeznek megfelelő otthoni kamerarendszerrel – akár valós időben, akár utólag visszanézhetik az erről készült felvételt. Így megbizonyodhassanak arról, hogy a futár nem élt vissza a helyzettel. 

Forrás: Engadget