Már Balatonfüreden is elérhető a Vodafone 5G hálózata

Kapcsolódó cikkek

Már Balatonfüreden is elérhető a Vodafone 5G hálózata

Már Balatonfüreden is elérhető a Vodafone 5G hálózata

közszolgáltatás

2 perc

Folytatódik a szolgáltató 5G hálózatának bővítése: ügyfelei Budapest, Zalaegerszeg, Siófok, Székesfehérvár és Miskolc után újabb városban élvezhetik az újgenerációs mobilhálózat nyújtotta előnyöket. A Vodafone előzetes felmérések alapján döntött a lefedettség szigetszerű bővítéséről, így Balatonfüred legnépszerűbb részén – a Tagore-sétányon – érhető el a szupergyors mobilinternet.

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el a mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500MHzes frekvenciakészletének köszönhetően.

A vállalat tavaly, egy előre meghatározott stratégia mentén kezdte meg lakossági 5G szolgáltatásának bevezetését Budapest után a Balaton környékén, illetve néhány vidéki nagyvárosban.

A tavalyi fejlesztések eredményeképp Siófokon, Székesfehérváron, Miskolcon és számos kisebb településen indult el az újgenerációs mobilinternet-szolgáltatás. Folytatva a hálózatkiépítési és bővítési munkálatokat, már Balatonfüreden, a Tagore-sétányon is megtapasztalhatják az 5G elképesztő képességeit az ügyfelek.

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejlesztette hálózatát a térségben. Ennek köszönhetően korábban a tó teljes térségében elérhetővé vált a 4G+ szolgáltatás, mely így 53 településen érhető el. Ezt követően 2020-ban a déli part fővárosában, Siófokon indították el az újgenerációs szolgáltatást.  

Az 5G hálózat vidéki fejlesztései természetesen 2021 második felében is folytatódnak: a tervek szerint a harmadik negyedév végéig országosan több száz bázisállomáson tervezik felkapcsolni az 5G-t.

A Vodafone Magyarország részletes 5G lefedettségi térképe itt érhető el.