Ismét rekordot dönthetnek a webáruházak

Ismét rekordot dönthetnek a webáruházak

Ismét rekordot dönthetnek a webáruházak

kereskedelem

2 perc

A PayPal előrejelzése szerint az év legnagyobb vásárlási időszaka átlagon felüli e-kereskedelmi forgalmat hozhat 2016-ban.

A kedvezményes ajánlatok tömegének köszönhetően a webshopok forgalmi adatai évről-évre rekordokat döntenek az ünnepi időszakban, ezért az e-kereskedelem szereplői idén is nagy várakozással tekintenek az év utolsó hónapjaira.

A PayPal szerint az idei ünnepi időszak kiugróan magas online forgalmat hozhat, és az is kiemelendő tendencia, hogy globálisan egyre nő a mobileszközt használó vásárlók aránya. A mobilon keresztüli tranzakciók száma a nemzetközi trendnek megfelelően várhatóan Magyarországon is növekedni fog: a PayPal és a GfK kutatása alapján az aktív internetezők 42 százaléka fog mobilt használni az internetes vásárláshoz.

Idén is nagy dobás lehet a Kiber Hétfő

A Cyber Monday ebben az évben november 28-ára esik, és ekkor a prognózis szerint a fizetések összvolumene meghaladhatja a másodpercenkénti 25 ezer dollárt, miközben egy átlagos napon általában másodpercenként 10 900 dollár körüli fizetési mennyiséget regisztrál a PayPal.

Nő a személyközi (P2P) tranzakciók száma

A cég várakozásai szerint a legnépszerűbb vásárlási kategóriák az elektronikai cikkek, a ruházati cikkek, illetve az autóalkatrészek lesznek. Decemberben a vállalat ezen kívül több mint 17 millió P2P-tranzakcióra számít, amit elsősorban az ajándékok költségének megosztásával kapcsolatos, barátok és a családtagok közötti utalások tesznek ki.
 
Egyre népszerűbb az online adományozás is

A karácsony előtti időszakban az e-adományok miatt különösen érdekesek lehetnek az elektronikusan elküldött jótékonysági felajánlások. Tavaly a PayPal rendszerén keresztül 7 millió felhasználó több mint 857 millió dollárt adományozott 183 ország 250 ezer szervezetének, sőt az Adakozó Kedd (Giving Tuesday) napján csupán huszonnégy óra alatt 45,8 millió dollár adományt ajánlottak fel.

A jótékonysági kezdeményezés a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legnagyobb forrás, amelyet jótékonysági célra gyűjtöttek egy nap alatt. A vállalat számításai szerint az online adományozás 2016-ban ismét növekedni fog, és mobilon keresztül 45%-kal fognak többen jótékonykodni.