CES 2019: csak okosan a konyhában is!

Kapcsolódó cikkek

CES 2019: csak okosan a konyhában is!

CES 2019: csak okosan a konyhában is!

kereskedelem

1 perc

A konyhai eszközöket gyártó Gourmia is részt vett a tech világ csúcsrendezvényén, Las Vegasban.

A legnagyobb dobásnak a 11 az 1-ben Deluxe Multicooker ígérkezett, amely az Amazon Alexa és a Google Assistant segítségével hangutasítással, illetve a kapcsolódó Gourmia applikációval is használható. Ezzel csatlakozik „intelligens” társaihoz, a sous vide cirkulátorhoz, a forrólevegős olajsütőhöz és a kávéfőzőhöz.

Az ingyenesen letölthető – Andoid és iOS operációs rendszerre egyaránt elérhető – alkalmazással internetkapcsolaton keresztül bárhonnan vezérelhetők az említett készülékek. A Mia applikáció segítségével a felhasználók távolról állíthatják be a főzési módot, időt és hőmérsékletet, és kedvük szerint böngészhetnek a receptek között, valamint figyelmeztetéseket is kaphatnak.

A Google Assistant és az Amazon Alexa kompatibilitásnak köszönhetően Mia bármikor utasítható a szükséges sütési-főzési lépések megtételére. Ugyanakkor sokakat zavarhat, hogy nem egy, hanem két „kommunikációs csatornán” keresztül adhatnak csak utasításokat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Gourmia kíván-e változtatni ezen.

A 11 az 1-ben Deluxe Multicooker többfunkciós készülékkel olyan elkészítési módok közül lehet választani, mint a sauté (azaz a hirtelen sütés), a pecsenyesütés, a „normál” sütés, a sous vide (vagyis vákuumos sütés) és a joghurtos elkészítés. További idetartozik a melegítés, a lassú sütés, a párolás, a gőzölés, a rizsfőzés és a manuális elkészítés is. A készlet része egy nagy hőálló üvegfedő és egy receptkönyv is. A kivehető belső edényben pedig olyan ételeket érdemes elkészíteni, mint például a különböző rizsfélék.

Forrás: