Az Intelligencia Internete lekörözheti az IoT-t?

Kapcsolódó cikkek

Az Intelligencia Internete lekörözheti az IoT-t?

Az Intelligencia Internete lekörözheti az IoT-t?

kereskedelem

2 perc

Az utóbbi időben egyre erősödik a kereslet az „Intelligencia Internetére” épülő megoldások iránt, amelyek nemcsak összeköttetést biztosítanak az eszközök közt, hanem segítenek a napi feladatok elvégzésében – derül ki egy nemrég készített tanulmányból.

Az online marketinggel foglalkozó CTAM és a Magid közös kutatása főként az okoskészülékeket használó fogyasztók viselkedésmintáit, preferenciáit, elvárásait és vágyait próbálta feltérképezni. A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy a felhasználók számára felbecsülhetetlen értékű az az idő, melyet az új innovatív technológiáknak köszönhetően megspórolnak. Az intelligens eszközök ugyanis már azt megelőzően segítséget nyújtanak egy problémában, hogy az egyáltalán felmerülne, arról nem is beszélve, hogy a naponta ismétlődő feladatok elvégzését is megkönnyítik.  

Tisztázzuk a fogalmakat! Mi is pontosan a Dolgok Internete?

A közvéleménykutatás során a Magid több mint 100 olyan fogyasztót kérdezett meg, akik vagy viszonylag korai szakaszban elkezdtek ismerkedni az IoT-alapú technológiákkal, vagy pedig lehetséges vevőnek számítanak.

A jelentés egyértelműen azt mutatta, hogy bár mindkét csoport le volt nyűgözve az intelligens megoldásokban rejlő potenciáltól, de komoly aggályaik is voltak az okoseszközök megbízhatóságával, árával és a személyes adatok biztonságával kapcsolatban. 

Érdekes módon a riport azt is feltárta, hogy a fogyasztók tartanak is ezeknek az új technológiáknak a kipróbálásától és gyakori használatától, különösen akkor, ha többfunkciós készülékekről van szó. Ebből kiindulva könnyű levonni azt a következtetést, hogy az a márka, amelyik sikeresen csillapítja ezeket az aggályokat, egyben el is nyeri a vevők bizalmát, ezáltal fellendítheti a forgalmát. A legfrissebb becslések szerint egy amerikai háztartásban átlagosan 50 összekapcsolt eszköz lesz megtalálható 2020-ban. 

A Grand View kutatóintézet becslései eközben azt vetítették előre, hogy 2025-ben az okostévé-piac értéke globálisan megközelítheti akár a 300 milliárd dollárt is. Ez a dinamikus bővülés egyrészt a 4K felbontású készülékek bevezetésével függ össze, de a növekedésnek az is lökést adhat, hogy a fogyasztói preferenciák egyre inkább az OLED és QLED technológiával ellátott képernyők irányába mozdulnak el. 

Forrás: IoT Tech News