Kapóra jött a virtuális sorban állás a koronavírus miatt

Kapcsolódó cikkek

Kapóra jött a virtuális sorban állás a koronavírus miatt

Kapóra jött a virtuális sorban állás a koronavírus miatt

kereskedelem

1 perc

Magyar startup is a bekerült a legjobbak közé az uniós innovációs versenyen, az #EUvsVirus kihíváson.

Az Európai Bizottság páneurópai technológiai versenyét üzletfolytonossági kategóriában 381 induló közül a Linistry nyerte. A budapesti székhelyű, de már most nemzetközi ügyfeleket maga mellett tudó startup a terméküket szabta a jelen helyzetre. Fejlesztésük egy olyan digitális rendszer, amely a fizikai sorban állás hátrányait küszöböli ki.

A győzelem eszmei értékén túl a cég pénzjutalomban részesül, és az Európai Innovációs Tanács COVID Platformján keresztül lehetősége nyílik majd találkozni lehetséges befektetőkkel és potenciális ügyfelekkel.

„Már a pandémia kitörése előtt hittünk benne, hogy a távoli sorszámhúzással a digitális sorban állást lehetővé tevő megoldásunk találkozik az elvárásokkal: a partnereknek alacsonyabb költségeket, az ügyfeleknek kényelmesebb és biztonságosabb ügyintézést tesz lehetővé. Most, amikor fizikai távolságtartással is küzdünk a vírus terjedése ellen, azt gondolom, hogy még inkább felértékelődik az ilyen innovációs megoldások értéke” – reagált az elismerésre Kövesdán Gyula, a cég vezérigazgatója.

A Linistry-t magyar magánszemélyek alapították 2018-ban. A társaság felhőtechnológián alapuló megoldása új eszközt kínál elsősorban a szépségipari szolgáltatók és közösségi szolgáltatások, valamint a kereskedelem vagy a rendezvényszervezés területén működő cégek számára.