PowerEgg X: íme, a 3 az 1-ben drón

Kapcsolódó cikkek

PowerEgg X: íme, a 3 az 1-ben drón

PowerEgg X: íme, a 3 az 1-ben drón

gyártás

1 perc

A kínai PowerVision „úszó” drónt már mutatott be, most pedig megérkezett az esőben is használható repülő szerkezetük.

A CES 2020-on debütáló PowerEgg X lényegesen kisebb, mint az eredeti PowerEgg. Utóbbi ugyanis egy méretes, 4,6 kilogramm súlyú „repülő tojás” 4K felbontású kamerával. A PowerEgg X még mindig hasonló alakú – legalábbis részben –, ám elődjéhez képest sokkal inkább egy tipikus kvadkopterhez hasonlít, és ennél még többre is képes.

Egy többfunkciós, „három az egyben” készülékről van szó, amely autonóm asztali (tabletop) szelfikameraként, drónként és kézi kameraként is használható. A szerkezet a gyártó megfogalmazása szerint szabadalmaztatott mesterséges intelligencia (AI) algoritmuson és robotikai technológián alapuló képességekkel is bír.

Szelfikameraként az arcfelismerés segítségével képes azonosítani az alanyokat, odafigyelve arra, hogy azok mindig a kép közepén helyezkedjenek el. Az eszköz még akkor is folytatja az illető követését, ha az kikerülne a látómezőből, majd ismét felbukkanna.

Ugyanezen AI-funkciók kézi kameraként is elérhetők, a háromtengelyes motorizált függesztőállvány pedig biztosítja a megfelelő stabilitást. Drónként használva pedig feltehetően ugyanolyan „normál” felvételek készíthetők a levegőből is. A vízálló kiegészítőknek – toknak és leszállótalpaknak – köszönhetően pedig a szerkezet esőben is használható és vizes felületen is könnyedén képes földet érni.

A PowerVision applikációjához adott audioszinkron funkciónak köszönhetően hangfelvétel is készíthető az okostelefon mikrofonja vagy egy vezeték nélküli fejhallgató segítségével, és természetesen kombinálható is a felvétel a videóval. A drón akár 30 percig is képes repülni egyhuzamban, és automatikusan kikerüli az útjába kerülő akadályokat.

A termék 899 dolláros induló ártól érhető el. Magyarországi megjelenéséről egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Forrás: