A kulcsszó: a hangvezérlés

A kulcsszó: a hangvezérlés

A kulcsszó: a hangvezérlés

energia

1 perc

Az Amazon Echo intelligens hangszóró továbbfejlesztett változatával könnyedén irányíthatók az Insteon csatlakoztatott kapcsolói, a konnektorok és fényforrások is.

Az Alexa „névre hallgató” hangvezérléses, felhőalapú „virtuális asszisztens” segítségével egyszerűen ki- és bekapcsolhatóak most már az Insteon termékei is. A folyamat úgy működik, hogy az Amazon rendszere továbbítja az aktuális (például a világítás le- vagy felkapcsolására vonatkozó) kérést a másik rendszernek, amely pedig utasítja az adott készüléket a beállítások megfelelő módosítására. 

A világításnál a fények – százalékos mérték megadásával – tompíthatók is, a készülékek pedig az Amazon Alexa applikációján belül csoportosíthatók, így egyszerre több berendezés is irányítható akár egyetlen paranccsal.

A fejlesztés hátránya, hogy használata az Insteon esetében csak bizonyos eszközökre korlátozódik. Ez azt jelenti, hogy csak a kapcsolók, a konnektorok és a LED-fényforrások szabályozhatóak ilyen módon, a termosztátok, zárak és garázsnyitók viszont nem. Biztonsági szempontból viszont talán jobb is, hogy az utóbbi két lehetőség kimaradt a sorból.

Az Insteon még tavaly jelentette be együttműködését egy másik nagyvállalattal, a Microsofttal, így a számítógépek, tabletek és okostelefonok irányítása a cég Cortana személyi asszisztensén keresztül is lehetséges lesz a jövőben.

Forrás: Cnet.com