Szabaduljon meg a fájdalomtól gyógyszer nélkül

Szabaduljon meg a fájdalomtól gyógyszer nélkül

Szabaduljon meg a fájdalomtól gyógyszer nélkül

egészség

4 perc

A Quell viselhető kiegészítőt a vádlira kell helyezni, a bőrrel érintkező elektródák olyan idegi impulzusokat továbbítanak az agyba, amelyek állítólag azonnal és természetes úton csökkentik a fájdalomérzetet.

Rengeteg ember szenved valamilyen krónikus fájdalomtól, amely korlátozza a nappali aktivitást és az éjszakai pihenésre is rányomja bélyegét. A Quell viselhető kiegészítője azonban hasznos segítséget jelenthet, hiszen úgy segít a fájdalom enyhítésében, hogy a betegnek nem kell semmilyen gyógyszert sem bevennie.

Fülfájásnál kapja elő a mobilját >>A fejlesztők kifejezetten olyan készülék megalkotására törekedtek, amelynek segítségével például az isiászban, ízületi gyulladásban vagy neuropátiában, tehát ideggyengeségben szenvedő páciensek csökkenthetik a fájdalmaikat. Az eszközt egy légáteresztő, sportos és kényelmes szalagba építették bele, amelyet a vádlihoz kell rögzíteni. A készülék hátoldalára egy elektródát szereltek fel, amely közvetlenül érintkezik a bőrrel. A Quell a felhelyezése után elektromos, idegi impulzusokat továbbít az agynak, ami azonnal és természetes úton enyhíti a fájdalomérzetet – legalábbis ezt ígérik a fejlesztők.

Miután minden betegnek egyéni terápiás szükségletei vannak, és nagyon eltérő a páciensek fájdalomküszöbe, ezért az eszközt a legelső használat alkalmával egy alig néhány perces kalibrációval személyre szabottá lehet tenni. Ezt követően a készülék automatikusan beállítja azt az optimális stimulációs szintet. A Quell sok egyéb fitneszkiegészítőhöz hasonlóan képes arra, hogy a betegek alvási idejét és minőségét is figyelje, és az adatokat egy Bluetooth Smart kapcsolattal ellátott, iOS operációs rendszerrel működő mobilos applikációnak továbbítja.

A közelgő agyvérzést is kiszűrheti az új fejpánt >>A tervezők az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalán gyűjtötték össze a készülék gyártásához szükséges tőkét, a kampány nem sokkal ezelőtt, április 19-én zárult sikeresen. A honlapon található termékleírás szerint a Quell hátlapján lévő elektródát kéthetente kell kicserélni, a két elektródából álló kezdőcsomag ára 30 dollár, tehát kicsivel több, mint 8 ezer forint. A cég 60 napos pénz visszafizetési garanciát is vállal a termékre, arra az esetre, hogyha a vásárló nem lenne elégedett a készülékkel.

Az eszközt egyébként már az amerikai gyógyszer-és élelmiszerellenőrző hatóság (FDA) is bejegyezte, mint a krónikus fájdalmat enyhítő gyógyászati készüléket. Azoknak viszont, akiknek a testébe már beültettek valamilyen orvosi eszközt – például szívritmus-szabályzót, defibrillátort vagy idegstimulálót – mindenképpen érdemes felkeresniük egy szakembert, mielőtt elkezdenék használni a Quellt. A kiegészítőt gyógyszerekkel együtt is lehet alkalmazni. Az eszköz egyelőre csak az amerikai és a kanadai vevők számára lesz elérhető, de a társaság ígéretei szerint már keresik annak a módját, hogy az év második felében megkezdhessék az európai szállításokat is.

Forrás: Indiegogo