Intelligens vérnyomásmérő őrködhet az egészsége fölött

Intelligens vérnyomásmérő őrködhet az egészsége fölött

Intelligens vérnyomásmérő őrködhet az egészsége fölött

egészség

2 perc

A Mobicuff nevű készülék segítségével az eddigi megoldásoknál gyorsabban és pontosabban mérheti a vérnyomását, az értékeket pedig a mobiltelefonján tárolhatja.

Élete során szinte mindenki fejében megfordul a gondolat, hogy ideje lenne a korábbinál sokkal nagyobb figyelmet szentelni az egészségének, el kellene kezdeni sportolni, helyesen táplálkozni, kerülni a felesleges stresszt és le kellene szokni a dohányzásról. A kor előrehaladtával egyre többen aggódnak a szívük és érrendszerük állapota miatt, de más egészségügyi problémák kockázata is megemelkedhet. Ha szeretne egy lépéssel közelebb kerülni az egészséges életmód kialakításához, akkor ebben egy új fejlesztés lehet a segítségére, amellyel bármikor könnyedén ellenőrizheti a vérnyomását.

Digitális egészség: gyógyítás M2M-mel >>A „Mobicuff” névre keresztelt eszköz lényegében egy olyan adapter, amelyet a vérnyomásmérő készülékek mandzsettáihoz lehet csatlakoztatni. A begyűjtött adatokat a berendezés továbbítja a felhasználók okostelefonjára, akik egy külön alkalmazáson keresztül követhetik nyomon az eredményeiket.

Az eszköz tervezőinek főként az adott inspirációt, hogy az Egyesült Államokban jelenleg több mint 80 millióan szenvednek magas vérnyomástól. Az öt főből álló csapat ezért most az Indiegogón közösségi finanszírozási kampány keretében próbálja a gyártás beindításához szükséges tőkét összeszedni. 

A Safe Heart nevű startup cég egyébként a tavalyi év során hasonló módon jutott pénzhez, hogy megkezdhesse az iOximeter forgalmazását. A készülékek a betegek szívritmusát és a véroxigén szaturációt figyelik, a sikeres kampánynak köszönhetően az első szállítmányok már meg is érkeztek a megrendelőkhöz.

Az új fejlesztést alapvetően a vérnyomás nyomon követésére tervezték. A felhasználók például azt is ellenőrizhetik, hogy a diétájukban vagy edzési szokásaikban végrehajtott pozitív változásokat mennyire tükrözi a vérnyomásuk alakulása. 

A kézi pumpás kivitelezésnek köszönhetően a Mobicuff különösen pontosan és gyorsan mér, nem tartozik hozzá sem akkumulátor, sem külön töltőegység. A mobiltelefonos alkalmazás ráadásul nagyon ötletes módon próbálja rávezetni a tulajdonosokat a folyamatos mérés fontosságára.

A gépek is vigyáznak az egészségünkre >>Azok, akik rendszeresen ellenőrzik a vérnyomásukat, virtuális díjakat gyűjthetnek az applikációban, illetve extra funkciókhoz is hozzá tudnak férni. Ezek közé tartozik például, hogy a felhasználó összehasonlíthatja a saját értékeit az egészségügyi intézmények összesített adataival, továbbá személyre szabott tanácsot kaphat egy szakértőtől.

A méréseket a felhasználók saját telefonjukon tudják tárolni, a speciális alkalmazáson keresztül pedig megoszthatják azokat orvosukkal vagy családtagjaikkal. Az eszköz egyelőre kizárólag androidos okostelefonokkal kapcsolható össze, a jelenlegi kampány sikerétől függ, hogy a későbbiekben elérhető lesz-e iOS operációs rendszerrel működő mobilok esetében is.

A fejlesztők ígérete szerint – ha sikerül összegyűjteni a megfelelő tőkét a gyártás elindításához – az első szállítmányok idén októberben érkezhetnek meg az Egyesült Államokba, illetve az Európai Unió tagországaiba. A startup egyébként az adapterekre három-, a vérnyomásmérő mandzsettákra pedig egyéves garanciát vállal.

Forrás: Indiegogo