Ritmo: itt a zenélő öv kismamáknak

Ritmo: itt a zenélő öv kismamáknak

Ritmo: itt a zenélő öv kismamáknak

egészség

3 perc

Különleges fejlesztéssel teremthetnek kapcsolatot a kismamák már szülés előtt a kisbabájukkal. A várandós anyukáknak nem kell más tenniük, mint domborodó pocakjukra rögzíteni a Ritmo névre keresztelt övet, amely különféle hangok és zene segítségével fejleszti a magzatot.

Az orvosi kutatások szerint az érzékszervek közül a hallás fejlődik ki a leggyorsabban a magzatoknál, és a bébik már a terhesség 17. hetétől kezdve világosan meg tudják különböztetni a hangokat. Számtalan tanulmány világított rá, hogyha zenét játszanak a várandósság ideje alatt, akkor ez már születés előtt összhangot teremt az édesanya és a baba közt, emellett csökkenti a feszültséget.

Okosfejlesztések babáknak >>A kutatások kimutatták, hogy a bébik még egy évvel a születésük után is felismerik a méhben hallgatott zenéket, és szívesebben is hallgatják őket más dallamoknál.

A születés előtti zenehallgatás ráadásul nemcsak az első néhány év során van hatással a gyermekekre, hanem akár az egész életüket befolyásolhatja. A Brown University kutatói szerint a zene, illetve a zenehallgatáson keresztüli oktatás segít az értelmi és az érzelmi intelligencia, illetve az elméleti gondolkodásmód fejlesztésében, emellett a későbbiekben könnyebbé teszi a tanulást.

M2M-es bébiszitter: a harmadik szem >>A MacGill Egyetem professzorai pedig arra mutattak rá, hogy sokkal magasabb azoknak a gyermekeknek az önbecsülése, akik éveken keresztül zeneórákon vettek részt, mint azon társaiknak, akik nem részesültek hasonló képzésben.  

A cég honlapján lévő információk szerint a Ritmo magzatvédő öveket közvetlenül csatlakoztatni lehet a zenelejátszókhoz, így az édesanyák kedvenc dalaik segítségével nyugtathatják meg leendő gyermeküket, és építhetnek ki vele szorosabb kapcsolatot.

A kiváló hangminőségről az övön elhelyezett négy hangszóró gondoskodik, a készülékhez emellett egy távirányító is tartozik, amellyel szabályozni lehet a hangerőt. Az öv a pocak növekedéséhez is igazodik, hiszen egy különálló pánt segítségével tetszés szerint lehet alakítani a méretét. A készülékhez jelenleg nagyjából 80 dolláros – vagyis átszámolva körülbelül 22 ezer forintos – áron lehet hozzájutni.

Forrás: Ritmopregnancy.com