Okosmegoldások segíthetik a hallássérülteket

Kapcsolódó cikkek

Okosmegoldások segíthetik a hallássérülteket

Okosmegoldások segíthetik a hallássérülteket

egészség

1 perc

Az amerikai Semtech és a svájci Sonova célja, hogy a közös fejlesztésben megvalósult, kis méretű integrált áramkörrel működő rádiórendszere áttörést hozzon a hallást segítő eszközök piacán.

A rendszer a 2,4 GHz tartományban többféle protokollt támogat, ráadásul nagyon kis teljesítményű működés során is hatékony. 

Marc Secall, a Sonova vezeték nélküli eszközeivel foglalkozó kutatás-fejlesztési igazgatója szerint az áttörést jelentő rádiós technológia és az ehhez kapcsolódó, kedvező energiagazdálkodás új irányt hoz a hallókészülékek működésében.

Az alacsony energiafelhasználás és a kis bemeneti feszültség lehetővé teszik, hogy a korábbiakkal ellentétben a segédeszközök többféle felhasználást is támogassanak.

A készülék kapcsolódhat például bármilyen Bluetooth-összeköttetésre képes audioeszközhöz, mint az okostelefon vagy a tévé, esetleg a vezeték nélküli mikrofonokhoz is. De létrehozható vele akár a folyamatosan kétirányú, full-duplex audiostreaming kapcsolat is a különböző hallókészülékek között.

A Semtech kutatás-fejlesztési igazgatóhelyettese kiemelte eredményeiket, melyeket a 0,8 volt feszültségű és rendkívül alacsony fogyasztású rádiófrekvenciás kapcsolattal működő területek fejlesztésében értek el. „A Sonova a vállalatunk technológiájával és a felhőalapú kapcsolattal együtt bővítheti az IoT-megoldások körét” – tette hozzá Jean-Paul Bardyn.

Forrás: