Egészségügy másképp: digitális Dr. House és teleradiológia

Kapcsolódó cikkek

Egészségügy másképp: digitális Dr. House és teleradiológia

Egészségügy másképp: digitális Dr. House és teleradiológia

IoT Podcast

1 perc

Az EIT Health legutóbbi InnoStars Awards versenyén 116 jelentkezőből 15 startup – köztük 2 magyar csapat – kapott anyagi és szakmai támogatást.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A szakmai zsűri elsősorban az innovatív tartalmat vizsgálta, de ezen felül fontos szempontként a piacképességet és a csapat szakmai színvonalát is figyelembe vették.

Világszínvonalú fejlesztések

A döntős magyar startupok egyike az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient. Applikációjuk segítségével az orvosok, orvostanhallgatók és medikusok virtuális betegeken gyakorolhatnak, és – egyfajta digitális Dr. House-ként – a valós élethez hasonló diagnózisokat állíthatnak fel.

A másik vállalkozás a Sineko, amelynek GRAID elnevezésű szoftvere a radiológiai jelentések lefordításával támogatja a nemzetközi teleradiológia forradalmasítását.

Az EIT Health célja, hogy oktatási intézmények, nagyvállalatok és startupok bevonása mellett fejlesszék és ösztönözzék az európai innovációt. Három pillérből áll az uniós finanszírozású szervezet: oktatás, innováció és akceleráció. A harmadik pillér azt jelenti, hogy kutatókat, fiatal vállalkozókat segítenek a piacra. Idén 19 programot indítottak ezen a területen.

A részletekről hallgassa meg a Trend FM műsorát, amelynek vendége: Békási Tamás, a szervezet régiós projektmenedzsere!