M2M-őrangyal a gyermekek védelmében

M2M-őrangyal a gyermekek védelmében

M2M-őrangyal a gyermekek védelmében

biztonság

3 perc

A gyermekek és a szülők is rémálomként élik meg, ha szem elől tévesztik a másikat - erre kínál megoldást egy amerikai fejlesztés.

Manapság számtalan GPS-alapú megoldás létezik arra, hogy a szülők otthonról vagy munkahelyükről kísérjék figyelemmel, merre jár gyermekük.

Az Amber Alert GPS fejlesztése okostelefonra vagy akár a munkahelyi számítógépre is figyelmeztető üzenetet küld, ha a gyermek túlságosan messzire kerül a bevásárlásnál, az iskolába menet vagy a kirándulásokon. De a program abban az esetben is jelez, hogy ha „veszélyes zóna” közelébe ér: például egy forgalmas útkereszteződéshez vagy gyakori támadások helyszínére.

A rendőrségi adatbázissal összeköttetésben álló rendszer segítségével a szülő elemezheti és kiválaszthatja a legbiztonságosabb útvonalakat.

A gépek közötti kommunikációra épülő eszköz abban is segít, hogy a szülők nyugalma mellett a gyerekek önfeledten szórakozhassanak, és megtapasztalhassák önállóságukat. Ha félnek, vagy veszélyben érzik magukat, akkor a szerkezeten található pánikgombbal azonnal riaszthatják a szülőket.