Egyre több pénzt tolnak az MI-be a kockázatitőke-befektetők

Kapcsolódó cikkek

Egyre több pénzt tolnak az MI-be a kockázatitőke-befektetők

Egyre több pénzt tolnak a mesterséges intelligenciába a kockázatitőke-befektetők

big data

1 perc

A lista élén az Egyesült Államok és Kína található. Bár az Európai Unió, az Egyesült Királyság és Japán növelte a befektetéseket, de elmaradnak a két meghatározó szereplő mögött.

Az OECD elemezte a mesterséges intelligenciát célzó kockázatitőke-befektetések 2012 és 2020 közötti trendjeit, és igen gyors növekedést tapasztalt.

A nemzetközi tanulmány a Preqin elemző cég adatai alapján vizsgálta 8.300 mesterséges intelligenciával foglalkozó társaság helyzetét, amelyek kockázatitőke-befektetéseket kaptak. Ezek egyes számítások szerint több mint 20 ezer tranzakciót fedtek le a vizsgált időszakban.

Az MI-technológia is a világjárvány körülményei között az átlagosnál nagyobb figyelmet kapott, de az OECD-jelentése azt mutatja, hogy a mesterséges intelligencia megoldások iránti kereslet nem csupán múló tendencia.

A 2012 és 2020 közötti 28-szoros növekedés elsősorban az Egyesült Államok és Kína egyre nagyobb értékű beruházásai miatt következett be. Az USA mind az ügyletek számát, mind a befektetett dollárösszeget tekintve az első helyen áll ebben a szegmensben a kockázatitőke-befektetések terén, míg Kína dollárban mért növekedése főként néhány kifejezetten nagy volumenű befektetésnek köszönhető.

Forrás: