Újabb együttműködés az önvezető autók piacán

Újabb együttműködés az önvezető autók piacán

Újabb együttműködés az önvezető autók piacán

autó

2 perc

Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Lyft és a nuTonomy a sofőr nélküli technológia területén.

A telekocsiszolgáltatással és utazásmegosztással foglalozó Lyft az Uber legnagyobb (ám egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető) riválisa, a nuTonomy pedig egy önvezető autókra specializálódott startup. Ennek megfelelően a nuTonomy a vezető nélküli rendszerek fejlesztésével foglalkozik majd, míg a másik cég az útvonalválasztást és a fuvarok lefoglalását teszi gördülékenyebbé.

Utazásmegosztás és robotizált logisztika – Másképp gurulnak az autók

A kutatás-fejlesztés helyileg Bostonban zajlik majd, ahol a nuTonomy már fél éve teszteli önvezető autóit. A startup itt a hagyományos protokollt követi a próbaüzem során: a járműben mindig ül egy mérnök is, aki átveheti az irányítást, ha gond van.

„A Lyfttel való társulás lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államok legjobb utasélményű önvezető megoldását fejlesszük ki” – nyilatkozta Karl Iagnemma, a startup egyik alapítója.

Több lábon állnak

A Lyft már a General Motors és a Waymo cégekkel is társult. A vállalkozás önmagában még nem ért annyira a vezető nélküli fejlesztésekhez, de értékes partnerré teszi, hogy az Egyesült Államokban a második legnépszerűbb autómegosztó szolgáltatás az Uber mögött.

„Társaságunk olyan jövőt képzel el, amelyben az autóvásárlás opcionális, és a városokat a kocsik helyett az emberek számára tervezik. A most bejelentett együttműködés egy fontos lépés ezen célok felé”  – emelte ki Logan Green, a Lyft egyik alapítója.

A nuTonomy nem nyilatkozott arról, hogy ez az új együttműködés milyen hatással lesz a másik utazásmegosztóval, a Grubbal való délkelet-ázsiai kapcsolatára. A cég mindezek mellett azt is tervezi, hogy Szingapúrban saját taxiszolgáltatást indít.

Forrás: ReadWrite