Okosközlekedés: közösen fejleszt a Cisco és az Iteris

Okosközlekedés: közösen fejleszt a Cisco és az Iteris

Okosközlekedés: közösen fejleszt a Cisco és az Iteris

autó

2 perc

Az amerikai központú Iteris a közlekedés és mezőgazdaság területén alkalmazott informatikai megoldásokban utazik. A cég már korábban stratégiai együttműködésbe kezdett a Ciscóval az okos vasúti fejlesztések területén.

Mindkét vállalat rendelkezik peremhálózati (edge) IoT alkalmazásokkal Las Vegas városában. Ezek a fejlesztések fogják összefuttatni az Iteris Vantage Next videóérzékelős platformjából származó adatokat a Cisco Kinetic szoftvermegoldásával.

A szolgáltatók a gyalogosoktól, kerékpároktól és más közlekedési eszközöktől származó multimodális (teljes körű) adatokat különböző felhasználási célok alapján fogják elemezni. A fejlesztés a többi közt a közlekedés javításában és a közlekedési dugók csökkentésében is segíthet.

A közös program bemutatása során elsősorban a gyalogosok védelmét és az okosautós alkalmazásokat emelték ki a januárban Las Vegasban tartott Innovátorok Fórumán, amely az okosvárosi akcelerátor programokra fókuszált.

„Las Vegas a jelentős gyalogosforgalmáról is híres, ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy innovatív, multimodális technológiákat alkalmazzunk, és ezáltal jobban tudjuk kezelni a járművek és emberek áradatát. Az, hogy az Iteris integrálódik a Cisco okos közúti megoldásaiba, olyan tényezőkre is segít majd rálátni, melyek révén egyértelmű lesz, hogy milyen előnyöket hozhat a videós érzékelő rendszer és a fejlett hálózat egy város közlekedési rendszere számára” – összegezte Michael Sherwood, a kaszinóváros információtechnológiai igazgatója.

Az IoT Tech News cikke az év eleji közlekedési innovációk kapcsán azt is kiemelte, hogy Ausztráliában a Bosch kapott először engedélyt arra, hogy egy új rendszerben tesztelje az önvezető autókat. Az engedélyt Victoria város bocsátotta ki az új automatikus vezetési rendszerének (ADS) keretében. Ez lesz az első alkalom, amikor a sofőr nélküli technológiát Ausztráliában a nagy sebességű vidéki utakon is kipróbálják, ami számos vezetési körülmény tesztelésére lesz alkalmas.