Így is kevesebb lehet a parkolási bírság

Kapcsolódó cikkek

Így is kevesebb lehet a parkolási bírság

Így is kevesebb lehet a parkolási bírság

autó

1 perc

Emberi közreműködés nélküli, intelligens parkolási rendszert fejlesztett az i-Cell.

Az M2M (gépek közötti kommunikáció) és az IoT (dolgok internete) megoldások korában egyre nagyobb az igény a korszerű szolgáltatások és a felhasználóbarát fejlesztések létrehozására. Az egymással kommunikálni képes intelligens eszközök és az emberi közreműködés nélküli adatáramlás hatékonyak, időt takarítanak meg, továbbá csökkentik a kockázatokat és a költségeket.

Az i-Cell ennek szellemében olyan applikációt fejlesztett, melynek célja, hogy ügyfelei számára megkönnyítse a parkolási folyamatot, és segítsen optimalizálni a költségek elszámolását.

A Fleet Parking alkalmazás túlmutat a jelenleg használatban lévő parkolójegy-vásárlási formákon: megállás után azonnal felismeri a zónát és annak időrendjét, monitorozza a minimális- és maximális parkolási időhosszt. De egy felugró (pop-up) értesítéssel rögtön figyelmezteti a sofőrt, aki egyetlen mozdulattal elindíthatja a parkolást. A beállítás a felső időkorlát elérésekor automatikusan meghosszabbodik. Az autó beindításakor a rendszer figyelmeztet a parkolás leállítására.

Mindezzel elkerülhetők a feleslegesen, előre megvásárolt órák, az elfelejtett parkolás-leállítások, és természetesen a bírságok is. A szolgáltatás az i-Cell flottakövető rendszerét, az i-Fleet szolgáltatást használó ügyfelek számára elérhető. A parkolási költségek elszámolása havonta, egy összegben történik.

Az innovatív vállalat 2002-ben Európában elsőként fejlesztette ki saját mobilparkolási rendszerét, amely 2003-ban elnyerte az Európai Parkolási Szövetség „Legjobb utcai mobilparkolás” díját.