Diákok fejleszthetik az okos e-autókat

Diákok fejleszthetik az okos e-autókat

Diákok fejleszthetik az okos e-autókat

autó

2 perc

Fiatalos gondolatokat és formabontó ötleteket várnak a cégek.

Az Internet of Things világában egyértelműen a gépjárműpiac az egyik fő kutatási terület, ezen belül is az elektromos autók kialakítása. A tudományos projektekhez a nyár folyamán négy nagy egyetem is csatlakozott az Egyesült Államokban.

A projekt célja az adatgyűjtés, adatelemzés és a felhasználói szokások tanulmányozása mellett olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek például az energiahatékonyságra vagy a felhasználóbarát, gyorsan működő okosautós programokra, alkalmazásokra fókuszálnak.

Az érintett oktatási központok – az Internet2 és az Innova UEV LLC elektromos járműveket fejlesztő cégek kiválasztása alapján – a Colorado State University, University of Pittsburgh, University of Washington és a University Wisconsin.

Az egyik új fejlesztést például ellátják egy tablet méretű fedélzeti számítógéppel, amely az elektronikát és a fejlett technológiát fogja ellenőrizni. A jármű automatikus kapcsolatban lesz az egyetemi kampusz wifi-hálózatával. Ez pedig lehetővé teszi, hogy folyamatosan küldje az adatokat az aktuális működési részletekről, úgy mint pontos helymeghatározás, sebesség, akkumulátor-töltöttség. Az alkalmazásokat mobil platformokon is elérhetővé tették, így akár okostelefonon is követni lehet az információkat, amelyeket anonim módon gyűjtenek.     

Az UEV LLC (Urban Electric Vehicle) az európai mikroautó technológiát ötvözte a 100 százalékban elektromos hajtású járművébe, amely 35 mérföld/órás végsebességet tud elérni. Átlagosan egy töltéssel 100 mérföldet tud megtenni. Ez az amerikai autósok nagy részének megfelelő és olcsó megoldás lehet, hiszen átlagban alig tesznek meg 35 mérföldet naponta. Az UEV LLC az ebbe az autóba épített technológiáját és tudását viszi tovább az „egyetemes” projektjébe is.

Forrás: Gcn.com