A közlekedés-biztonságra fókuszál a Lyft

Kapcsolódó cikkek

A közlekedés-biztonságra fókuszál a Lyft

A közlekedésbiztonságra fókuszál a Lyft

autó

1 perc

Az autómegosztó cég neves szakemberrel erősítette vezetőségét.

A Lyft még 2017 júliusában indította el önvezető járművekkel foglalkozó részlegét, arra alapozva, hogy a közlekedés jövőjét a robotautók megosztása jelenti.

Azóta lépésről lépésre haladnak stratégiájuk megvalósításában, partnerük lett a többi között a Driver.ai, amely az önvezető gépkocsik agyát tervezi, valamint a Magna is. Az első körös (Tier 1-es) autóipari beszállító cég tőkerészesedésért cserébe 200 millió dollárt is befektetett a Lyftbe, valamint azóta is együtt dolgoznak egy saját önvezető platform kialakításán.

Az autómegosztó társaság még tavaly év végén döntött úgy, hogy John Maddox-szal, az Amerikai Mobilitási Center alapítójával erősítenek. Maddox korábban az amerikai közlekedési hatóságnál is dolgozott vezető beosztásban. Munkájához tartoztak a sofőr nélküli járművek biztonságáért és az előírások megfeleléséért végzett fejlesztések. A Lyftnél Maddox lett az első felső vezető, aki ezekért a területekért felel.

„A közlekedési technológiák biztonságának fejlesztésére tettem fel a karrieremet. Azzal, hogy a Lyfthez csatlakoztam, folytatom ezeket az erőfeszítéseimet, és egy olyan csapat tagja lehetek, amely úttörőnek számít az autóipar és a szállítás jövőjének kialakításában” – nyilatkozta korábban a szakember.

Forrás: