Okoskert: íme, az automatizált növénytermesztés a nappaliban

Kapcsolódó cikkek

Okoskert: íme, az automatizált növénytermesztés a nappaliban

Okoskert: íme, az automatizált növénytermesztés a nappaliban

agrár

2 perc

A héten zajló CES-en az LG Tiiun megoldással mutatkozott be a dél-koreai vállalat megújult zöld életmód koncepciója. A Tiiun, koreaiul azt jelenti, hogy „kihajt”. A beltéri készülék segítségével még a kezdő kertészek is egész évben otthonukban termeszthetnek zöldségeket, fűszernövényeket vagy akár virágokat is.

A stílusos és egyszerűen használható életmód-innováció egy kiskert előnyét kínálja anélkül, hogy a kártevők vagy a kedvezőtlen időjárás miatt kellene aggódni.

A teljesen önálló egységként megtervezett készülékben két polc kapott helyet, amelyek külön-külön akár 6 kombinált vetőmagcsomag és 3 különböző vetőmagkészlet tárolására is alkalmasak. Minden kombinált csomagon 10 lyuk van a magok csíráztatására, így a felhasználók a fejlett technológiának köszönhetően problémamentesen és gyorsabban, mindössze 4-8 hét alatt nevelhetnek egyidejűleg több különféle saját termesztésű növényt.

Az LG Electronics előremutató technológiája és dizájnja, valamint a termék által kínált egyedi fogyasztói előny a CES 2022 Innovációs Díját is kiérdemelte.

A modern és intelligens növénytermesztő rendszer a vállalat azon több évtizedes technológiai tapasztalataira is épül, amelyeket a háztartási gépek — például hűtőszekrények, víztisztítók és szellőzőrendszerek — területén szerzett. Mindennek köszönhetően az új készülék megbízható eredményeket és nagyrészt automatizált növénytermesztési folyamatot garantál.

A cég inverteres kompresszorára épülő időjárás-szabályozó rendszer (Flexible Weather Control System) a Tiiun belső hőmérsékletének pontos beállításával biztosít optimális feltételeket az organikus növekedéshez. Amellett, hogy automatikusan, a nap természetes ciklusát imitálva szabályozza a hőmérsékletet és a fényt, az intelligens megoldás 24 óránként nyolcszor öntözi meg a növényeket, és folyamatosan ideális páratartalmú levegőt keringet.

A belső struktúrát úgy tervezték meg, hogy növelje a fotoszintézis hatékonyságát – azaz a készülékbe szerelt LED-fényforrás hatását –, és így gyorsítsa a növekedési folyamatot. Az átlátszó ajtóval felszerelt berendezés légmentesen záródik, állandó belső hőmérsékletet biztosít, és egyben a káros rovarokat is távol tartja.

A lakásban kertészkedők az LG ThinQ mobilalkalmazással akár távolról is nyomon követhetik a teljes csírázási folyamatot, ellenőrizhetik vagy módosíthatják a beállításokat, és értesítést kaphatnak, ha a víztartályt újra kell tölteni.