Új irány az okosóráknál: dupla kijelzős lett a TicWatch Pro

Új irány az okosóráknál: dupla kijelzős lett a TicWatch Pro

Új irány az okosóráknál: dupla kijelzős lett a TicWatch Pro

szórakozás

4 perc

A Mobvoi kínai cég májusban számolt be először a TicWatch Pro-ról, amely július eleje óta már kereskedelmi forgalomban is kapható. A 250 dolláros kiegészítő új irányt szabhat a Wear OS karórák fejlesztésének.

Az eszköz leginkább a hagyományos digitális órákra hasonlít, ugyanakkor a fő OLED-képernyőre egy áttetsző FSTN LCD kijelző került.

FSTN (Film Compensation Super Twisted Nematic): olyan passzív mátrix LCD, mely egy film kompenzációs réteget használ az STN és a hátsó réteg között, így éri el az élesebb a képet és a jobb kontrasztot.

Működés közben az OLED-képernyő a szokásos Wear OS interfészt mutatja, ha viszont viselője éppen nem használja az órát, a képernyő kikapcsol, és láthatóvá válik fölötte az LCD. Ezen azok az információk jelennek meg, amelyekre elég csak rápillantani, ilyen például az idő vagy a sportolással kapcsolatos adatok.

A cég úgy becsüli, hogy ezzel a felhasználási móddal az óra mintegy két napot bír ki két feltöltés közt. Az eszköz ráadásul mielőtt elkezd lemerülni, figyelmezteti a viselőjét, hogy állítsa át a csak a felső kijelzőt és néhány szenzort használó alapüzemmódra. Ilyenkor sem az operációs rendszer, sem a vele járó különböző „okostulajdonságok", például az értesítések nem működnek. Cserében viszont három további napon keresztül használható a szerkezet. Teljes feltöltés után kizárólag ezt a módot használva, a TicWatch Pro akár harminc napon át is „elketyeghet”.

Érdekes ötlet, de...

Az még kérdéses, hogy miként működik ez a gyakorlatban. Ahhoz ugyanis, hogy a készülék kilépjen az alapüzemmódból és a tulajdonos más, fejlettebb funkciókat is használjon, teljesen Wear OS üzemmódba kell átállítani – ez pedig akár egy teljes percig is eltarthat. A The Verge újságírója ezt túl nagy árnak tartja a valamelyest hosszabb üzemidőért. Ugyanakkor biztosan lesz, akinek megéri majd oda-vissza kapcsolgatni. Már csak azért is, hogy használhassa azt a sok funkciót, amelyek miatt valószínűleg a TicWatch Pro-t választotta.

Forrás: