Rajzfilmhősök a virtuális univerzumban

Rajzfilmhősök a virtuális univerzumban

Rajzfilmhősök a virtuális univerzumban

szórakozás

1 perc

A rajongók a Disney- és a Marvel-hősök világát tapasztalhatják meg a virtuális világban a The Void cégnek köszönhetően.

A virtuális valósággal (virtual reality) operáló, számítógépes játékokban utazó The Void társul a Lucasfilm-mel, valamint az Industrial Light and Magic divíziójaként működő ILMxLAB-bel. A cél az, hogy az együttműködés a Disney és a Pixar filmjein alapuló immerziv élményeket tegyen lehetővé.

A már közösen létrehozott első, „hipervalóságos” látványra törekvő játék, a Ralph Breaks VR (magyarul Ralp lezúzza a VR-t) során a játékosok sisakot, a valóság érzetet erősítő haptikus mellényt és hátizsákba épített számítógépet viselve merülhetnek el a történet világában.

A FastCompany értesülései szerint az együttműködés egyelőre öt új játékra terjed ki. Ezek közé tartozik a már említett Rontó Ralph története és egy másik, amely egy meg nem nevezett Marvel-mozin alapul. Ez utóbbiról még csak annyit lehet tudni, hogy valamikor jövő évben jön ki.

A The Void két éve pont azelőtt hozta ki a Ghostbusters: Dimensions nevű játékot, hogy a Paul Feig által felújított Szellemirtók film a mozikba került volna, tavaly télen pedig a Star Wars: Secrets of The Empire-élménnyel rukkoltak elő. A Disney-vel való közös munka nem új keletű: a virtuális valóság startupba már már tavaly nyáron invesztált a Disney-birodalom.

A Utah-i székhelyű VR-cég ezen kívül  bejelentette, hogy kilenc további városban lesz jelen, és világszintű terjeszkedésbe fog.

Forrás: