Magyar fejlesztésű szoftver egyszerűsíti a 3D-s tervezést

Magyar fejlesztésű szoftver egyszerűsíti a 3D-s tervezést

Magyar fejlesztésű szoftver egyszerűsíti a 3D grafikai tervezést

szórakozás

2 perc

A Render Node Monitor 125 millió forintos tőkebefektetéssel hódítaná meg a nemzetközi piacokat.

Hatalmas bővülés jellemzi a háromdimenziós grafikai tervezés globális piacát főként a virtuális- és kiterjesztett valóság (VR / AR) technológia terjedésének, valamint az építészeti látványtervezés, a játékipar és a filmgyártás dinamikus fejlődésének köszönhetően.

Előrejelzések szerint a piac mérete 2025-re elérheti az 5,63 milliárd dollárt (1593 milliárd forintot). A magyar Render Node Monitor egy olyan egyedülálló szoftvert fejlesztett ki, mely 80%-kal csökkentheti a 3D tervezés bizonyos munkafolyamatainak időigényét, ezzel jelentős mennyiségű pénzt és energiát takarítva meg a grafikai stúdióknak.

A 2016-ben indult startup egy olyan webes alkalmazást fejlesztett ki, mely egyszerűbbé teszi a 3D tervezők egyik legjelentősebb munkafolyamatát, a „renderelést”. Ez a feladat rengeteg erőforrást igényel – számítási- és hardverkapacitásban, emberi erőforrásban, áramfogyasztásban, így pénzben és időben is.

A renderelés olyan nagy számítási kapacitást igénylő munkafolyamat, amelynek célja a kép vagy videó fotórealisztikus, háromdimenziós megjelenítése.

„A Render Node Monitor egy távolról elérhető, mindenki által hozzáférhető alkalmazás, amivel egy-egy kattintással tudjuk a 3D renderelési folyamatokat monitorozni. A szoftverrel idén nyáron léptünk a nemzetközi piacra, és már most több tucat felhasználónk van Dániától az Egyesült Államokig. Továbbá Angliából, Dubaiból és a Fülöp-szigetekről is kaptunk megkeresést együttműködési lehetőség kapcsán a felsőoktatási szektorból, illetve disztribútoroktól. A Hiventures tőkebefektetéssel célunk a szoftver továbbfejlesztése, a nemzetközi felhasználói bázis növelése, illetve egy következő körös nemzetközi kockázati tőkebefektetés előkészítése” – fogalmazott Tóth Gergely ötletgazda és ügyvezető.

Az RNM fő piacát a közepes méretű grafikai stúdiók és a szabadúszó tervezők jelentik, akik számára hasonló alkalmazás eddig nem volt elérhető. A következő lépést az RNM Pro szoftver piacra vezetése és a kifejezetten 3D-s grafikai freelancer-eknek szánt RNM Lite fejlesztése jelenti.

Az előkészítés alatt álló következő körös nemzetközi tőkebefektetés pedig lehetővé teszi majd egy teljesen felhőalapú renderelő rendszer kifejlesztését, mely szintén világszinten is teljesen egyedülálló szolgáltatást kínálna a 3D grafikai piacon. Az RNM fejlesztésében a Pocket Solutions programozó csapata is közreműködött.