Itt tart ma a mobiltechnológia

Itt tart ma a mobiltechnológia

Itt tart ma a mobiltechnológia

szórakozás

7 perc

Az idei Mobile Word Congress (MWC) már messze nem csak az okostelefonokról szólt, a Barcelonába látogatók találkozhattak VR headsetekkel, 360 fokos kamerákkal, otthoni biztonsági robotokkal, tablet/laptop hibridekkel és még sok mással is.

Újdonságok a Mobile World Congressről

A múlt héten Barcelonába látogatók megtekinthették az összes nagy gyártó új modelleit, továbbá sok más mellett megtudhatták, hogy a felhasználók átlagosan naponta 150 alkalommal néznek rá telefonjukra. A Samsung a 360 fokos kamerájáról rántotta le a leplet, míg a Sony okosfülhallgatóval rukkolt elő.

A HTC ugyan új készüléket nem hozott, de kiállítóterének felét a HTC Vive-nak szentelte  a mindentudó VR headset áprilistól lesz elérhető. A Huawei pedig bemutatta átalakítható táblagép/laptop hibridjét és virtuális valóságból sem volt hiány: mindenki robotokat irányított a kézi kütyük segítségével, és úgy általában nem a szokásos műveletekre használta a mobilját.

Íme, a kiállítás néhány izgalmas újdonság a Gizmag szerint

A legjobb okostelefon: Samsung Galaxy S7 Edge

A technológiai portál szerint úgy tűnik, tényleg sikerült prémium darabot alkotni. Az 5,5 hüvelykes képernyő mutatós és elég nagy (de nem túl nagy), a fényképező is szépen funkcionál, a reakció- és fókuszidő is gyorsnak mondható. Az ugyan nem derült ki, hogy gyenge fényviszonyok mellett hogyan teljesít, de tekintettel a Samsung új kameratechnológiájára, vélhetően ezzel sem lesz majd probléma.

A Super AMOLED kijelzőn a játékoktól a weboldalakig minden szép élesen és tisztán jelenik meg, továbbá az eszköz kompatibilis a Gear VR headsettel. Ára egyelőre még nem ismert, várhatóan nagyjából 650 dollárért lehet majd hozzájutni.

A leginnovatívabb megoldás: LG G5

Az egy mozdulattal cserélhető akkumulátor, a külön csatlakoztatható high-end audiokészlet és digitális fényképezőgép eddig nem tapasztalt rugalmassággal és sokoldalúsággal ruházza fel az eszközt. A műszaki paraméterek is biztatóak: 4 GB RAM, 2560x1440 pixel felbontású, 5,3 hüvelykes képernyő.

A modularitás sok új lehetőséget biztosít az amúgy is elegáns, teljesen fém külső mellett. Már csak az a kérdés, mennyit is kell majd fizetni mindezért.

A legnagyobb meglepetés: Sony Xperia Ear okosfülhallgató

Ezzel a megoldással anélkül maradhat kapcsolatban a külvilággal, hogy kétpercenként rá kellene néznie a telefon képernyőjére – a kütyü felolvassa az üzeneteket, értesíti a hívásokról, de e-maileket is diktálhat vele. A fülhallgató ráadásul nagyon szépen is szól, valamint a kapott hangutasításokra is gyorsan reagál.