A Facebook felcsap virtuális idegenvezetőnek

A Facebook felcsap virtuális idegenvezetőnek

A Facebook felcsap virtuális idegenvezetőnek

szórakozás

2 perc

Fedezze fel New Yorkot az okostelefonjával. A következő hetekben még többet tudhatnak meg a soha nem alvó városról a lelkes turisták és a helyi lakosok.

A Szabadság-szobor, az Empire State Building, vagy ha úgy tetszik, Carrie Bradshaw hazájában új szolgáltatás tesztelését kezdi el a közeljövőben a Facebook. A világ legnépszerűbb közösségi oldalát üzemeltető cég hamarosan új funkcióval bővíti okostelefonos alkalmazását, amely Bluetooth-, wifi-, és GPS-kapcsolattal felszerelt szenzorokon (úgynevezett Beacon-ökön) keresztül begyűjtött adatokat tesz elérhetővé a felhasználók számára.

A Place Tips nevű szolgáltatás lényege, hogy hasznos és időszerű információval lássa el az érdeklődőket valamennyi olyan helyről és látványosságról, amelyeket New York-i körútjuk során meglátogatnak. A felhasználóknak mindössze annyi a dolguk, hogy a beállításoknál engedélyezzék az alkalmazásnak, hogy láthassa az aktuális tartózkodási helyüket. Ezt követően a rendszer automatikusan küldi az okostelefonokra a különböző helyszínekre és épületekre vonatkozó hasznos és praktikus tudnivalókat, nem kell minden alkalommal külön bejelentkezni.

Tollasodjon meg okosan a múzeumban >>Mark Zuckerberg és csapatának közleménye szerint városszerte több tucatnyi helyszínen fogják majd tesztelni az új szolgáltatást. Ennek részeként az érintett intézmények és cégek speciális, Bluetooth-kapcsolattal és a Facebook logójával ellátott szenzorokat kapnak a cégtől, ezekre tölthetik fel a szükséges információkat. A közösségi portál üzemeltetői a következő hetekben például a Metropolitan Művészeti Múzeumnak, a Dominique Ansel pékségnek, a Strand Book Store-nak, a Le Parker Meridien Hotelben található Burger Joint-nak, a Brooklyn Bowl-nak, a Pianos-nak, és az ukrán ételeket kínáló Veselkának juttatják el a különleges érzékelőket.

A szolgáltatás emellett olyan forgalmas helyszíneken is elérhető lesz még, mint a Central Park, a Times Square, a Szabadság-szobor, a John F. Kennedy reptér, és a Brooklyn híd – wifi- és GPS-kapcsolaton keresztül.

A tájékoztató információk a Facebook-felhasználók esetében mindig a hírfolyam tetején jelennek meg. Ha valaki rákattint a szolgáltatásra, akkor színes kártyalapok tűnnek fel a kijelzőn, ezek tartalmazzák a fontos tudnivalókat. Ha valaki aktiválja a szolgáltatást, akkor a tippek az ismerősök által közzétett bejegyzésekhez és a fotókhoz hasonlóan lesznek láthatóak, mintha a barátok válnának a személyes idegenvezetőkké.  

A Facebook közleménye szerint a felhasználók a vállalkozások és látványosságok honlapjáról származó információkat is kapnak, hozzáférnek a fórumokhoz és a közelgő eseményekről szóló értesítőkhöz.

A beállításoknál bármikor ki is lehet kapcsolni a szolgáltatást, ha valaki úgy érzi, hogy minden szükséges tudnivalót elsajátított. Ekkor csupán annyit kell tenni, hogy a felhasználó az alkalmazásban letiltja, hogy a Facebook láthassa az aktuális tartózkodási helyét, és ettől kezdve nem kap további hasznos tippeket. Ha tehát valaki a következő hetekben éppen az Egyesült Államok legnépesebb városába, az éjjel-nappal nyüzsgő New York-ba vágyik, akkor még egy érv, hogy az okostelefonját semmi esetre se hagyja otthon.  

Forrás: NFC World+