Lloyds: bankárok helyett informatikusokat!

Kapcsolódó cikkek

Lloyds: bankárok helyett informatikusokat!

Lloyds: bankárok helyett informatikusokat!

pénzügy

1 perc

A brit bankcsoport jelentős átszervezést tervez azáltal, hogy a digitális működését 2000 informatikai pozícióval bővíti.

A tervek szerint 6000 munkahely szűnik meg, és 8000 jön létre a digitális divízióban. A bankcsoport leszögezte, hogy a megszűnő munkahelyekről szeretnék átirányítani dolgozókat az újonnan megnyíló pozíciókba – az összes hely 75%-át régi dolgozóikból szeretnék feltölteni.

Természetesen néhány speciális munkakörbe kívülről is toboroznak, például adattudósokat (data scientist) és szoftverfejlesztőket is keresnek. A Lloyds azt is egyértelművé tette, hogy a szervezeti átalakítás nem jár majd bankfiókok bezárásával.

„Célunk, hogy az ügyfelek számára új, élvonalbeli digitális banki termékeket és szolgáltatásokat tudjunk nyújtani. További digitalizáláson dolgozunk, és a már létező szervezeten belül is jönnek létre új állások, miközben átfogó továbbképzést fogunk nyújtani a kollégáknak” – mondta a pénzintézet szóvivője.

A mostani döntés kapcsolódik ahhoz a februárban meghirdetett hároméves stratégiai programhoz, mely szintén a technológiai fejlesztések erősítésére és a munkavállalók oktatására fókuszál.

Az elmúlt években a bankcsoport jelentősen faragott dolgozói létszámán, mivel egyszerűsítette szolgáltatásait, és számos IT-val kapcsolatos munkát Indiába szervezett ki. A bejelentés előtt a pénzintézet az Accords és Unite szakszervezetekkel is konzultált, és tárgyalások a jövőben is folyamatosak lesznek.

Forrás: